Nemzetközi foci sport

Nem akármekkora a baj az ukrán futballválogatottnál

A már visszavonult Olekszandr Sovkovszkij is bekerült az ukrán labdarúgó-válogatott keretébe, mivel három másik, számításba vett kapus is megfertőződött a koronavírussal, írta az MTI.

A 45 éves hálóőr, aki pályafutása során 92-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, 2016-ban fejezte be a karrierjét, jelenleg pedig Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány segítője a válogatottnál. Ezúttal azonban bevethető játékosként is számítanak rá.

A szövetség közlése szerint Sovkovszkij jó fizikai állapotban van, ezért szerdán ő lesz Georgij Buscsan, az egyetlen bevethető kapus cseréje a világbajnok franciák elleni barátságos mérkőzésen.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna válogatottjának csak egy egészséges kapusa maradt, a kék-sárgák edzői stábja úgy döntött, hogy a franciák elleni mérkőzésre nevezi Sovkovszkij másodedzőt is

– közölte a szövetség.

Emlékeztetett arra, hogy az UEFA szabályzata lehetővé teszi, hogy a meccsre olyan játékost is nevezhetnek, aki egyetlen klubbal sem áll szerződésben, ugyanakkor a nemzeti csapat által képviselt ország állampolgára.

Valószínűleg szenzáció tűnik a hír, de nem olyan vicces a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy Buscsan nem csinál belőlem bolondot, és nem kell pályára lépnem.

2016 novemberében fejeztem be a pályafutásom, az utolsó mérkőzésemet 2017-ben, Kazahsztánban a legendák tornáján játszottam. 2018 januárjában helyreállították a jobb kezemen az elszakadt ínszalagokat, azóta nem húztam kesztyűt” – nyilatkozta Sovkovszkij.

Az ukrán csapatból három kapusnak és egy mezőnyjátékosnak lett pozitív a koronavírustesztje: Andrij Pjatov, Andrij Lunyin és Jurij Pankiv mellett a középpályás Tarasz Sztepanyenko sem utazott el Párizsba.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!