Nemzetközi foci

Nem akármekkora a baj az ukrán futballválogatottnál

A már visszavonult Olekszandr Sovkovszkij is bekerült az ukrán labdarúgó-válogatott keretébe, mivel három másik, számításba vett kapus is megfertőződött a koronavírussal, írta az MTI.

A 45 éves hálóőr, aki pályafutása során 92-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, 2016-ban fejezte be a karrierjét, jelenleg pedig Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány segítője a válogatottnál. Ezúttal azonban bevethető játékosként is számítanak rá.

A szövetség közlése szerint Sovkovszkij jó fizikai állapotban van, ezért szerdán ő lesz Georgij Buscsan, az egyetlen bevethető kapus cseréje a világbajnok franciák elleni barátságos mérkőzésen.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna válogatottjának csak egy egészséges kapusa maradt, a kék-sárgák edzői stábja úgy döntött, hogy a franciák elleni mérkőzésre nevezi Sovkovszkij másodedzőt is

– közölte a szövetség.

Emlékeztetett arra, hogy az UEFA szabályzata lehetővé teszi, hogy a meccsre olyan játékost is nevezhetnek, aki egyetlen klubbal sem áll szerződésben, ugyanakkor a nemzeti csapat által képviselt ország állampolgára.

Valószínűleg szenzáció tűnik a hír, de nem olyan vicces a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy Buscsan nem csinál belőlem bolondot, és nem kell pályára lépnem.

2016 novemberében fejeztem be a pályafutásom, az utolsó mérkőzésemet 2017-ben, Kazahsztánban a legendák tornáján játszottam. 2018 januárjában helyreállították a jobb kezemen az elszakadt ínszalagokat, azóta nem húztam kesztyűt” – nyilatkozta Sovkovszkij.

Az ukrán csapatból három kapusnak és egy mezőnyjátékosnak lett pozitív a koronavírustesztje: Andrij Pjatov, Andrij Lunyin és Jurij Pankiv mellett a középpályás Tarasz Sztepanyenko sem utazott el Párizsba.

Olvasói sztorik