Nemzetközi foci sport

A koronavírus-járvány ellenére a német válogatott kivételes státuszt élvez

Nem kell karanténba vonulniuk a német válogatott labdarúgóinak a jövő szombaton esedékes, ukrajnai Nemzetek Ligája-mérkőzés után, írta az MTI.

A német szövetség (DFB) csütörtöki tájékoztatása szerint, noha a meccsnek otthont adó Kijev és környéke kockázatos területnek minősül a koronavírus-járvány szempontjából,

az illetékes észak-rajna-vesztfáliai hatóság közölte, halaszthatatlan üzleti út esetén, öt napon belüli ukrajnai tartózkodást követően nincs szükség kéthetes karanténra.

A Bundesliga klubjai korábban kifogásolták, hogy nélkülözniük kell majd a Németországba visszatérő játékosokat a karantén miatt. A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban a pandémia miatt engedélyezte az egyesületeknek, hogy maguk dönthessenek arról, elengedik-e a válogatott összecsapásokra a játékosokat, így a német csapatok akár azt is megtehették volna, hogy nem bocsátják a válogatott rendelkezésére a futballistákat.

A német klubok ugyanakkor a FIFA-tól várnak garanciát arra, hogy a rizikós térségekbe válogatott meccsekre elengedett játékosok ne kényszerüljenek karanténba.

A dél-amerikai szövetség nemrég megkapta a FIFA rendelkezését, hogy az Európában légióskodó brazil, argentin és egyéb futballistáknak el kell utazniuk a válogatott találkozókra.

A németek jövő szerdán Törökországot, október 13-án pedig Svájcot fogadják felkészülési mérkőzésen Kölnben, és várhatóan mindkét találkozóra beengednek szurkolókat. A DFB a jelenlegi állás szerint 9200 nézővel számol.

Joachim Löw szövetségi kapitány pénteken hirdet keretet, a megoszló terhelés érdekében a szokásosnál nagyobb létszámmal.

Kiemelt fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!