Nemzetközi foci sport

„Disznóság!” – szék is tört a BL-selejtező videobírós ítélete után

A Slavia Praha kevesebb, mint tíz percre volt attól, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de aztán összeomlott a Midtjylland otthonában.

Karnyújtásnyira volt a Slavia Praha a Bajnokok Ligája csoportkörétől, ugyanis a hazai 0-0 után idegenben vezetést szerzett a Midtjylland ellen, és amikor a dánok kiegyenlítettek, az idegenben lőtt gól még mindig a cseh bajnoknak kedvezett – amelynek kezdőjében egyébként kilenc cseh játékos lépett pályára, további kettő pedig a kispadról állt be.

BL: megvan a 32-es mezőny, közülük kap ellenfelet a Fradi
A negyedik kalapból várja a sorsolást a magyar bajnok.

Aztán jött a 78. perc és egy szerencsétlen felszabadítási kísérlet után a levegőből aláhulló labda Tomas Holes kezére pattant a tizenhatoson belül, pedig a középpályás inkább azzal volt leginkább elfoglalva, hogy fogja a támadó kezét. A büntetőt befújták, Ondrej Kolar ugyanakkor kivédte a próbálkozást.

Jött aztán a VAR.

Visszanézték és kikockázták a történteket, és azt látták, Kolar mindkét lábával elmozdult a gólvonalról – centimétereken, de az is lehet, hogy millimétereken múlhatott az ítélet. A megismételt tizenegyest Alexander Scholz értékesítette a 84. percben, a Slavia pedig összeomlott a végére, további két gólt kapott, 4-1-es vereséget szenvedett és így a BL helyett majd az Európa Ligában folytatja.

Disznóság volt, hihetetlen

értékelt röviden a meccs után a kapus, Kolar, és a döntésen egyébként még az egyik dán lap is meglepődött, de a dr.dk újságírója azért nem bánta, hogy Midtjylland jött ki jól az ítéletből. A cikkíró azt is megjegyezte, nem csodálja, hogy a cseh oldalon összetört egy szék, amikor újrarúgatták a büntetőt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!