Nemzetközi foci

Messi bocsánatot kért a Barca-szurkolóktól

Az FC Barcelona híveihez intézett üzenetben kért bocsánatot a futballklub válságáért Lionel Messi, a katalánok argentin csapatkapitánya, írta az MTI.

Messi maradt a Barcelona csapatkapitánya
Harmadosztályú ellenféllel készült a La Liga legutóbbi ezüstérmese.

A hatszoros aranylabdás, aki többször is bírálta a Barca-vezetést, s leginkább Josef Maria Bartomeu elnököt, úgy fogalmazott, hogy a rajongóknak ne legyenek kétségeik: mindent, amit mondott vagy tett, a klub érdekében cselekedte.

Vállalom a felelősséget hibáimért, ha voltak ilyenek. Én csak egy jobb és erősebb Barcelonát szerettem volna

– mondta, egyúttal egységre szólított fel.

„Annyi nézeteltérés után szeretném, ha ennek az egésznek véget vetnénk, össze kell fognunk, és feltételeznünk, hogy a legjobb még előttünk van” – idézte szavait a katalán Sport.

Korábban Messi többször is kilátásba helyezte, hogy elhagyja a Barcát, szeptember 4-én azonban bejelentette: úgy döntött, hogy eddigi csapatában folytatja karrierjét. Magyarázatul azt hozta fel, hogy nem kívánt jogi vitába keveredni klubjával, és családja is Katalóniában akart maradni.

Messi, aki 2003 novemberében mutatkozott be a Barca első csapatában, tízszeres spanyol bajnoknak vallhatja magát, a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol kupát hatszor, a spanyol Szuperkupát nyolcszor hódította el a katalánokkal. Az európai Szuperkupát és a klub-világbajnokságot háromszor nyerte meg, a BL-ben hatszor, a spanyol bajnokságban hétszer lett gólkirály.

A legutóbbi szezonban a Barcelona búcsúzni kényszerült spanyol bajnoki címétől, miután második lett a La Ligában a Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában idén a nyolc közé jutott, amikor is úgy esett ki, hogy klubtörténeti fiaskóként 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől.

Kiemelt fotó: Josep LAGO / AFP

Olvasói sztorik