Nemzetközi foci

Mourinho meg sem várta a meccs végét, elviharzott a pálya mellől

A Tottenham Hotspur az utolsó utáni pillanatokban veszített két pontot a Newcastle United elleni bajnokin. A hazaiak Lucas Moura góljával a 25. perctől kezdve vezettek, azonban a rendes játékidő letelte után tizenegyeshez jutott a Newcastle: Andy Carroll fejelte le a labdát, ami a neki háttal felugró Eric Dier kezére pattant. Callum Wilson a 97. percben értékesítette a büntetőt, aminek láttán José Mourinho, a Spurs menedzsere meg sem várta a lefújást, azonnal az öltözőbe sietett.

Tőle szokatlanul visszafogottan nyilatkozott, igaz, a szavaiból egyértelműen lejön, hogy a mi volt a véleménye a jelentről:

Nem foglalkozom vele [az ítélettel]. Ha adakozni szeretnék, akkor jótékonykodni fogok. Nem akarok pénzt adni az FA-nek, úgyhogy nem kommentálom

– nyilatkozta a Sky Sportsnak a portugál.

Itt a jelenet, amiért tizenegyest rúghatott a Newcastle:

Játékosai is hosszasan vitatkoztak a játékvezetővel, Peter Bankesszel, míg a 38-szoros angol válogatott, már szakértőként dolgozó Jamie Carragher kifakadt, amiért szerinte tönkreteszik a játékot az ehhez hasonló ítéletek, ugyanis Dier háttal a labdának ugrott fel, képtelenség lett volna kontrollálnia a karjának a mozgását.

„Szégyen. Vicc az egész. (…) Nem érdekel, hogy a Premier League, az FA, a FIFA vagy Pierluigi Collina a felelős, bárki, aki benne van ebben az egészben,vessen neki véget, mert ezzel tönkreteszik a játékot” – mondta Carragher, akivel egyetértett Micah Richards is, aki attól tart, mostantól majd a támadók rárúgják a védők kezére a labdát, hogy tizenegyeshez juthassanak.

Először kapott egy Guardiola-csapat öt gólt
Jamie Vardy mesterhármast szerzett a City ellen.

Még a Newcastle-t irányító Steve Bruce sem tartotta jónak a döntés, ami szerinte nonszensz, és úgy érzi, a vezetőedzőknek össze kellene fogniuk és nyomás alá helyezni a döntéshozókat arról, hogy változtassanak, mert amióta egy természetes sziluettet vesznek alapul a kezezés megítélésekor, a VAR közreműködésével rengeteg a vitás ítélet.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP

Olvasói sztorik