Nemzetközi foci sport

Biztos továbbjutóként zárták ki a címvédőt az ázsiai BL-ből

Az ázsiai Bajnokok Ligájában címvédő al-Hilal labdarúgócsapatát kizárták a sorozatból, mivel koronavírus-fertőzések miatt nem tudott kiállni utolsó csoportmérkőzésére, írta az MTI.

A szaúdi együttesnek csupán 11 játékosa volt bevethető a dubaji Sabab al-Ahli elleni mérkőzés előtt, köztük három kapus, így nem tudta vállalni a szereplést.

A klub a meccs halasztásáért folyamodott az ázsiai szövetséghez, amely azonban a BL szabályaira hivatkozva elutasította a kérést és kizárta a csapatot.

Indoklása szerint azért nem tehetett kivételt, mert a halasztás teljesen felborította volna a BL folyamatát.
A sorozat kiírása szerint annak a csapatnak, amely nem tud egy mérkőzésre legalább 13 labdarúgót nevezni, minden addigi csoporteredményét törlik, és az együttes nem folytathatja tovább a küzdelmeket.

Az al-Ahli számára azért is lehet különösen fájó a döntés, mert már biztos továbbjutóként lépett volna pályára a zárókörben.

Az ázsiai Bajnokok Ligájában jelenleg csak a nyugat-ázsiai régióban zajlanak a mérkőzések, a kontinens keleti részén november 15-én indulhatnak újra a meccsek. A két régió győztese pedig december 19-én mérkőzne meg a trófeáért.

Kiemelt fotó: twitter.com/Alhilal_EN

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!