Nemzetközi foci sport

Tizenhárom másodperc után lecseréltek egy 16 éves focistát

Az észt élvonalban szereplő Nomme Kaljuban összesen 13 másodpercet töltött pályán Lauri Suup, mivel a kezdő sípszó után az első adandó alkalommal lecserélték.

Minden idők egyik leggyorsabb cseréjének oka, hogy az észt bajnokság szabályzata szerint a csapatoknak két saját nevelésű játékossal kell kiállniuk a bajnokikon. Az egész mérkőzést tekintve végig pályán kell lennie legalább egy saját nevelésű játékosnak, így elég, ha csak a kezdőben kap helyet két saját nevelés.

Így léphetett pályára élete első élvonalbeli felnőtt bajnokiján Suup, aki labdaérintés nélkül fejezte be a meccset.

A Nomme Kalju egyetlen mentsége a történtekre, hogy a koronavírus miatt megfogyatkozott a keret, egyébként nem jellemző ez a trükközés. Romániában is hasonló okokból történt már hasonló, remélhetőleg nem lesz belőle rendszer. A Levadia Tallinn egyébként legyőzte 2-1-re a Nomme Kaljut.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!