Nemzetközi foci

Lecsapott a koronavírus az angol Ligakupára

Kedden öt mérkőzéssel folytatódtak volna az angol Ligakupa küzdelmei, de egy mérkőzésről már napközben kiderült, nem lehet megrendezni.

A Leyton Orient csapatának több mint tíz játékosa megfertőződött a koronavírussal, a negyedosztályú klub hétfőn jelezte is a problémát, az azonban csak keddre derült ki, hogy 18 játékosról, illetve stábtagról van szó.

Nigel Travers, a Leyton Orient tulajdonosa elmondta, bár van még annyi labdarúgójuk, hogy ki tudnának állni – hiszen az ifjúsági csapat játékosai nem érintkeztek a felnőtt keret tagjaival –, de a meccset végül nem engedték lejátszani a hatóságok.

A West Ham United szerencsésebb volt, mert legalább a mérkőzést nem törölték. A csapatnál a Hull City elleni mérkőzés kezdete előtt 45 perccel robbant a vírusbomba: a menedzser David Moyes, a védő Issa Diop és a középpályás Josh Cullen is pozitív tesztet produkált. A menedzser és a két játékos azonnal elhagyta a stadiont, és hazatért. A meccset végül az élvonalbeli csapat 5-1-re megnyerte.

A negyedosztályú Newport County 3-1-re verte a második ligás Watfordot, míg a szintén másodosztályú Brentford tizenegyesekkel felülmúlta az élvonalbeli West Bromwich Albiont.

Ligakupa, 16 közé jutásért

Newport (IV) – Watford (II) 3-1
West Bromwich Albion – Brentford (II) 2-2 – tizenegyesekkel 4:5
West Ham United – Hull City (III) 5-1
Luton Town (II) – Manchester United 0-3

Kiemelt fotó: David Moyes, a West Ham United menedzsere (Michael Regan / POOL / AFP)

Olvasói sztorik