Nemzetközi foci sport

Lecsapott a koronavírus az angol Ligakupára

Kedden öt mérkőzéssel folytatódtak volna az angol Ligakupa küzdelmei, de egy mérkőzésről már napközben kiderült, nem lehet megrendezni.

A Leyton Orient csapatának több mint tíz játékosa megfertőződött a koronavírussal, a negyedosztályú klub hétfőn jelezte is a problémát, az azonban csak keddre derült ki, hogy 18 játékosról, illetve stábtagról van szó.

Nigel Travers, a Leyton Orient tulajdonosa elmondta, bár van még annyi labdarúgójuk, hogy ki tudnának állni – hiszen az ifjúsági csapat játékosai nem érintkeztek a felnőtt keret tagjaival –, de a meccset végül nem engedték lejátszani a hatóságok.

A West Ham United szerencsésebb volt, mert legalább a mérkőzést nem törölték. A csapatnál a Hull City elleni mérkőzés kezdete előtt 45 perccel robbant a vírusbomba: a menedzser David Moyes, a védő Issa Diop és a középpályás Josh Cullen is pozitív tesztet produkált. A menedzser és a két játékos azonnal elhagyta a stadiont, és hazatért. A meccset végül az élvonalbeli csapat 5-1-re megnyerte.

A negyedosztályú Newport County 3-1-re verte a második ligás Watfordot, míg a szintén másodosztályú Brentford tizenegyesekkel felülmúlta az élvonalbeli West Bromwich Albiont.

Ligakupa, 16 közé jutásért

Newport (IV) – Watford (II) 3-1
West Bromwich Albion – Brentford (II) 2-2 – tizenegyesekkel 4:5
West Ham United – Hull City (III) 5-1
Luton Town (II) – Manchester United 0-3

Kiemelt fotó: David Moyes, a West Ham United menedzsere (Michael Regan / POOL / AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!