Nemzetközi foci

Mourinho: Drámai a Tottenham helyzete

Nevetségesnek tartja a Tottenham sűrű menetrendjét José Mourinho, aki a Premier League és az angol liga (EFL) szakembereit is kritizálta, mondván kész vicc, ahogyan összeállították a csapat programját.

A Spursnek az Európa Liga selejtezőjében három mérkőzést kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a csoportkörbe, miközben a bajnokságban és a Ligakupában is sorra rendezik számukra a találkozókat.

Az észak-londoniak csütörtökön legyőzték Bulgáriában a Lokomotiv Plovdivot, vasárnap pedig a Southampton vendégei lesznek a Premier League második fordulójában. Jövő kedden aztán a Leyton Orienttel csapnak össze a Ligakupában, csütörtökön pedig már Észak-Macedóniában lépnek pályára a Shkendija otthonában EL-selejtezős meccsen.

Azok az emberek, akik ezeket a döntéseket hozták, elfelejtik, hogy mindez egyszerűen nem lehetséges. Nagyon, nagyon szerencsések voltunk, hogy a Leyton az előző körben legyőzte a Plymouth-t, mert utóbbihoz utazni már sok lett volna nekünk

– mondta Mourinho, aki tavaly november óta dolgozik vezetőedzőként a Tottenhamnél.

A portugál szakember hozzátette, drámai a helyzetük, de szeretne minél tovább jutni az EL-ben a csapattal, ezért küzdenek, amíg csak tudnak.

Mourinho azt is kritizálta, hogy a vasárnap sorra kerülő bajnoki meccsük kezdési időpontja 12 óra, így a játékosoknak kevesebb idejük van a regenerálódásra, miután péntek délelőtt érkeztek vissza Londonba.

„A mérkőzés lehetne délután ötkor, vagy hatkor, úgy kapnánk még egy kis időt, de nem, ebédidőben rendezik, ami újfent kiváló döntés” – jegyezte meg cinikusan az edző.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Adam Davy / POOL / AFP

Olvasói sztorik