Nemzetközi foci

Megvan a holland kapitányi poszt legnagyobb esélyese

Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amelyet Ronald Koeman a Barcelona kedvéért hagyott ott még augusztusban.

Van Gaal harmadszor is holland kapitány lehet
Valakinek ugyanis át kell vennie Ronald Koeman örökét, a veterán szakember pedig elvállalná.

A Voetbal International szerint az 50 éves szakemberrel hamarosan tárgyalást kezdeményez a futballszövetség (KNVB), és október 7-én, a Mexikó elleni felkészülési mérkőzésen már be is mutatkozhat. Hollandia a következő hónapban a két idegenbeli mérkőzést is játszik a Nemzetek Ligájában: október 11-én Bosznia-Hercegovinában, október 14-én pedig Olaszországban.

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajax-szal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között.

A 2010-ben a Bert van Marwijk vezette világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

Azt hiszem, Hollandiában a miniszterelnöki tisztség mellett a szövetségi kapitányi poszt talán a legfontosabb

– jelentette ki korábban De Boer.

A szövetség korábban felkérte Frank Rijkaardot, aki nem vállalta, szóba került Peter Bosz neve is, míg a játékosok jelezték, azt nem szeretnék, ha ismét Louis van Gaal lenne a kapitány, helyette a korábbi MTK-edző Henk ten Cate kinevezését javasolták.

Kiemelt fotó: PEDRO PARDO / AFP

Olvasói sztorik