Nemzetközi foci sport

Annyira félt a koronavírustól, hogy 37-0-ra kikapott egy német futballcsapat

Ha van egy olyan terület, ahol a távolságtartás komoly problémát jelent, az a csapatsportok világa. Egy amatőr német futballcsapat azonban élt a másfél méter szigorú betartásával, így története legnagyobb vereségébe futott bele.

Persze nem futóbolondok alkotják a 11. osztályban szereplő Ripdorf csapatát, egyszerűen a félelem vezérelte őket, és inkább vállalták a 37-0-s vereséget (!), csak nehogy megfertőződjenek a koronavírussal.

A csapatnak a múlt hétvégén kellett játszania az SV Holdenstedt II-vel, de felmerült annak a lehetősége, hogy az ellenfél egyik játékosa kapcsolatba került olyasvalakivel, aki elkapta a vírust.

Patrik Ristow, a Ripdorf elnöke kitartott emellett, és ugyan a Holdenstedt játékosainál minden teszt negatív lett, a rivális klub nem volt megelégedve az eredménnyel, mondván, a szokásos 14 napos izolációs időszak még nem fejeződött be.

Azonban a klub hiába fordult a helyi futballhatóságokhoz, a próbálkozását elutasították. Ami furcsa, hogy amíg a Holdenstedt első csapata elhalaszthatta a bajnokiját, a második csapat nem, így Ripdorf választás elé került: játszik vagy vállalja a büntetést, amiért nem áll ki.

A csapat a játék mellett döntött, de gondoskodott a társadalmi távolságtartásról is, azaz a 90 perc során végig próbált másfél méter távolságban maradni az ellenféltől.

A vége kiütéses 37-0-s vereség lett.

Az edzői stáb és a klubvezetés felelős a csapatért, és természetesen elfogadják a kialakult helyzetet. Klubként ugyanakkor vigyáznunk kell arra, hogy ne kapjunk felesleges büntetéseket, mert ez még rosszabbá tenné a klub pénzügyi helyzetét

– magyarázta Ristow

Kiemelt fotó: SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!