Nemzetközi foci

Annyira félt a koronavírustól, hogy 37-0-ra kikapott egy német futballcsapat

Ha van egy olyan terület, ahol a távolságtartás komoly problémát jelent, az a csapatsportok világa. Egy amatőr német futballcsapat azonban élt a másfél méter szigorú betartásával, így története legnagyobb vereségébe futott bele.

Persze nem futóbolondok alkotják a 11. osztályban szereplő Ripdorf csapatát, egyszerűen a félelem vezérelte őket, és inkább vállalták a 37-0-s vereséget (!), csak nehogy megfertőződjenek a koronavírussal.

A csapatnak a múlt hétvégén kellett játszania az SV Holdenstedt II-vel, de felmerült annak a lehetősége, hogy az ellenfél egyik játékosa kapcsolatba került olyasvalakivel, aki elkapta a vírust.

Patrik Ristow, a Ripdorf elnöke kitartott emellett, és ugyan a Holdenstedt játékosainál minden teszt negatív lett, a rivális klub nem volt megelégedve az eredménnyel, mondván, a szokásos 14 napos izolációs időszak még nem fejeződött be.

Azonban a klub hiába fordult a helyi futballhatóságokhoz, a próbálkozását elutasították. Ami furcsa, hogy amíg a Holdenstedt első csapata elhalaszthatta a bajnokiját, a második csapat nem, így Ripdorf választás elé került: játszik vagy vállalja a büntetést, amiért nem áll ki.

A csapat a játék mellett döntött, de gondoskodott a társadalmi távolságtartásról is, azaz a 90 perc során végig próbált másfél méter távolságban maradni az ellenféltől.

A vége kiütéses 37-0-s vereség lett.

Az edzői stáb és a klubvezetés felelős a csapatért, és természetesen elfogadják a kialakult helyzetet. Klubként ugyanakkor vigyáznunk kell arra, hogy ne kapjunk felesleges büntetéseket, mert ez még rosszabbá tenné a klub pénzügyi helyzetét

– magyarázta Ristow

Kiemelt fotó: SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance/AFP

Olvasói sztorik