Nemzetközi foci sport

Csodás gólt lőtt a Manchester United szerb kiszemeltje

Nem véletlenül keltette fel a nagyobb európai klubok figyelmét Filip Stevanovic, a Partizan tinédzsere, aki az előző szezonban hét bajnoki találatot szerzett, most pedig a Rad Beogradnak lőtt szenzációs gólt.

A 18. születésnapján szeptember 25-én ünneplő szélső már tavaly felhívta magára a figyelmet azzal, hogy európai kupamérkőzésen, 16 évesen és 311 naposan minden idők legfiatalabbjaként talált be a walesi Connah’s Quay Nomads hálójába.

A játékoseladásból élő Partizannál a nyáron már jelentkezett a Manchester United, amely ellen az Európa Liga csoportkörében pályára lépett az előző szezonban.

A belgrádi klub sportigazgatója, Ivica Iliev pedig meg van győződve arról, hogy sok pénzt érhet az utánpótlás-válogatott tehetség.

A szerb Republika már augusztusban azt írta, az angolok 12 millió eurót adnának érte.

A még mindig kiskorú Stevanovic szombaton megmutatta, mire képes, a Rad 3-0-s legyőzéséből egy ilyen góllal vette ki a részét.

Kiemelt fotó: Andreas Pereira és Filip Stevanovic csatája a tavaly októberi Partizan–Manchester United EL-mérkőzésen (ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!