Nemzetközi foci sport

Aláírás helyett faképnél hagyta a csapatot és elment a nagy riválishoz

Pione Sistónak sikerült megegyeznie a dán bajnokságban szereplő Midtjylland focicsapatával, így 2025-ig a bajnoki címvédőt erősíti majd, írja a bold.dk. Az ugandai születésű, dán válogatott szélső korábban már játszott a klubnál, 2010-től az akadémián, 2013-tól pedig az első csapatban, majd négy évvel ezelőtt igazolt a Celta Vigóhoz, onnan tér most vissza.

A dolog érdekessége, hogy Sisto majdnem aláírt a rivális Köbenhavnhoz.

A Celta és a Koppenhága már megegyezett a vételárról, utóbbi képviselői egy szállodában várták a játékost, hogy aláírják a szerződést. Sisto ugyan megjelent az épületben, de aztán egyetlen szó nélkül távozott, az üzlet pedig ugrott. Az elmúlt hat évben a Köbenhavn és a Midtjylland osztoztak a bajnoki címeken Dániában.

A Celta Vigo nem futott valami jó szezont, közvetlenül a kiesőzóna előtt végzett a 17. helyen. Sisto többnyire csak csereként lépett pályára, két gólja volt. Az idény után közölték vele, hogy nem szerepel a klub további terveiben.

Kiemelt kép: David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!