Nemzetközi foci

Egy francia klub lett a Manchester City tulajdonosainak tizedik csapata

A Manchester Cityt is birtokló The City Football Group megvásárolta a francia másodosztályú ES Troyes AC többségi tulajdonrészét.

Az Abu-Dzabi központú vállalatnak a tizedik klubja lett a Troyes, miután megvette Daniel Masoni részvényeit. Az adásvételt a francia labdarúgás pénzügyi felügyelete is engedélyezte, írja az MTI.

„Egy ideje érdeklődünk a francia futball iránt, és régóta csodáljuk az ESTAC-ot. Ezért örülünk, hogy befejeződött a tizedik klubunk felvásárlása, ami állandó jelenlét biztosít számunkra Franciaországban” – mondta Ferran Soriano, a CFG vezérigazgatója.

A CFG klubjai közé tartozik az amerikai New York City FC, az ausztrál Melbourne City, a spanyol Girona, a japán Yokohama Marinos, a kínai Szecsuan Csiuniu FC, az indiai Mumbai City FC, az uruguayi CA Torque és a belga Lommel FC is, az Atlético Venezuela csapatával pedig együttműködési megállapodása van.

Az 1986-ban alapított Troyes a negyedik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt tavasszal félbeszakították a francia másodosztály előző idényének küzdelmeit.

Kiemelt kép: Facebook.com/ESTAC.OFFICIEL

Olvasói sztorik