Nemzetközi foci sport

Egy francia klub lett a Manchester City tulajdonosainak tizedik csapata

A Manchester Cityt is birtokló The City Football Group megvásárolta a francia másodosztályú ES Troyes AC többségi tulajdonrészét.

Az Abu-Dzabi központú vállalatnak a tizedik klubja lett a Troyes, miután megvette Daniel Masoni részvényeit. Az adásvételt a francia labdarúgás pénzügyi felügyelete is engedélyezte, írja az MTI.

„Egy ideje érdeklődünk a francia futball iránt, és régóta csodáljuk az ESTAC-ot. Ezért örülünk, hogy befejeződött a tizedik klubunk felvásárlása, ami állandó jelenlét biztosít számunkra Franciaországban” – mondta Ferran Soriano, a CFG vezérigazgatója.

A CFG klubjai közé tartozik az amerikai New York City FC, az ausztrál Melbourne City, a spanyol Girona, a japán Yokohama Marinos, a kínai Szecsuan Csiuniu FC, az indiai Mumbai City FC, az uruguayi CA Torque és a belga Lommel FC is, az Atlético Venezuela csapatával pedig együttműködési megállapodása van.

Az 1986-ban alapított Troyes a negyedik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt tavasszal félbeszakították a francia másodosztály előző idényének küzdelmeit.

Kiemelt kép: Facebook.com/ESTAC.OFFICIEL

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!