Nemzetközi foci

Úgy tűnik, megvan a ManUnited első nagy fogása a nyáron

A Sky Sports értesülése szerint a Manchester United labdarúgócsapata megegyezett az Ajax Amsterdammal Donny van de Beek átigazolásáról. A tízszeres holland válogatott középpályás lenne az első, aki a nyári átigazolási időszakban csatlakozik Ole Gunnar Solskjaer csapatához,

A portál szerint az angolok 40 millió fontot fizetnek érte, és öt évre szerződtetik a játékost, akivel kapcsolatosan májusban a Real Madrid, pár hete a Barcelona tűnt befutónak.

Elengedi kulcsemberét az Ajax, de nem bagóért
Donny van de Beeket fél Európa szívesen látná.

Közben a Manchester Evening News minden szempontból körüljárta a kérdést, miért és hogyan kerülhetett a 23 éves játékos a ManUnited közelébe. Vicces megközelítéssel azért, hogy végre visszatérjen az Old Traffordra a Boney M-hangulat és a szurkolók a Brown Girl in the Ring dallamára ismét énekelhessenek – csak ezúttal nem Ruud van Nistelrooyt éltetve –, hogy

Donny van de Beek, tra la la la la…

De a portál szerint Solskjaerban munkálkodhatott az is, hogy játékosként két olyan holland klasszis is akadt (a már említett csatár, Van Nistelrooy mellett Jaap Stam), akivel ő sikereket ért a klubnál.

Ami viszont tény: a MU már januárban bejelentkezett Van de Beekért, pontosabban, kijelentette, hogy azon három játékos között van, akiket szívesen látnának. Ugyanakkor a klub 2019 tavaszán felvázolta, hogy ha lehet, hazai tehetségekkel erősít, így a kívánságlistán a leicesteri James Maddison, illetve az Aston Villa csapatkapitánya, Jack Grealish is előrébb helyezkedett.

Utóbbit idén februárban megpróbálta elcsábítani, de a Villa 65 millió fontért sem vált meg tőle. A manchesteriek azonban nem adták fel, úgy számolták, az ár a Villa kiesésével lejjebb mehet majd. Azonban a birminghamiek az utolsó fordulóban egy West Ham elleni 1-1-es döntetlennel megmenekültek – a gólt éppen Grealish szerezte –, így az értéke ugyanúgy 80 millió fontra emelkedett, amennyit a Leicester is kért Maddisonért.

Utóbbi ráadásul július végén hosszabbított, így a United maradt Van de Beeknél, akiről a Manchester Evening News azt írta:

fiatalabb és vitathatatlanul jobb, mint Maddison és Grealish.

Ráadásul csak fele annyiba kerül, ami valljuk meg, nem rossz üzlet.

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik