Nemzetközi foci

A Barca-edző telefonon közölte sztárjával, hogy nem tart rá igényt

A RAC1 katalán rádióállomás szerint az FC Barcelona új edzője, Ronald Koeman hétfőn felhívta telefonon a csapat uruguayi válogatott klasszisát, Luis Suárezt és úgy közölte vele, a továbbiakban nem tart rá igényt.

Koeman azután döntött így, hogy a hétvégén az El Paisnak nyilatkozó Suárez nehezményezte, hogy csak sajtóértesülésekből hallott arról, hogy lehet, távoznia kell, de örülne, ha ezt esetleg a klub részéről valaki nyíltan megmondaná neki is.

Nos, Koeman nem habozott, az más kérdés, hogy mennyire korrekt egy ilyen döntést telefonon közölni.

Az AS szerint nem Suárez lesz az egyetlen, akire ez a sors vár, a lap szerint csak Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Lionel Messi, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ousmane Dembelé, Clément Lenglet, Ansu Fati és Nelson Semedo helye biztos a 2020-21-es keretben.

Suárez 2014 júliusában a Liverpooltól érkezett, a katalánokkal négy bajnoki címet, négy Király-kupát és egy Bajnokok Ligáját is nyert. Összesen 283 tétmérkőzésen lépett pályára, 198 gólt szerzett és 109 gólpasszt adott.

A holland De Telegraaf szerint az Ajax edzője, Erik ten Hag már a múlt héten bejelentette, hogy örülne, ha Suárez visszatérne Amszterdamba, ahol 2007 és 2011 között 110 bajnokin 81-szer volt eredményes.

Kiemelt fotó: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik