Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lőw Zsolt nagyon büszke lenne, ha hazahozhatná a Puskás Arénába a BL-serleget

Vasárnap 21 órától, Lisszabonban döntőzik egymással a PSG és a Bayern München a Bajnokok Ligájában. Míg a németek már a hatodik BEK/BL-győzelmükre hajtanak, addig az idén 50 éves francia klub története során először lesz ott a fináléban. A szakmai stábban egy magyar is van, Lőw Zsolt a másodedző, Thomas Tuchel jobb keze.

Ki nyeri a BL-döntőt?
A német és a francia futball két legnagyobb hazai ismerőjével, Mészáros Ábellel és Szabó Christophe-fal tekintettük át a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének történéseit.

„Magyar emberként, BL-győztesként visszatérni a Puskás Arénába, ez valami elképesztő élmény lenne, a sors sem tudna jobb forgatókönyvet írni ennél. Elképesztő történet lenne számomra, de szerintem sok magyar ember számára is.

Óriási büszkeséggel töltene el, ha úgy beszélnének rólunk, a Paris-Saint Germainről, az edzői stábról, mint amelynek részese egy magyar kissrác, aki Magyarországról indult, és onnan érte el ezeket a sikereket.

Többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, hogy mennyi tehetségünk van, akár edző, akár játékos szinten, és egy picit felkapná mindenki a fejét Magyarország hallatán. Egy mérkőzés választ el minket ettől, ami viszont borzasztó nehéz lesz” – nyilatkozta a Digi Sport híradójának telefonon a játékosként 25-szörös magyar válogatott Lőw.

Idén a Puskás Arénában rendezik majd az európai Szuperkupa-döntőt, amelyen a BL-győztes az Európa Ligát megnyerő Sevillával meccsel majd. Szeptember 24-én lesz majd a mérkőzés.

Az adásban megszólalt Thomas Doll és Lisztes Krisztián is, előbbi 2-1-es Bayern-győzelmet tippelt, míg utóbbi szerint is a München az esélyesebb, de szurkol Lőw Zsoltéknak.

A kiemelt képen a PSG edzői stábja a Francia Kupa megnyerése után. Balról a második Lőw Zsolt. Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Olvasói sztorik