Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Bayern-edző már azon pörög, miben kell javulniuk a BL-döntőre

Noha 3-0-ra győzött az elődöntőben a Bayern München, vezetőedzője, Hansi Flick mégis úgy vélte, némi szerencsére is szüksége volt csapatának, hogy túljusson az Olympique Lyonon a Bajnokok Ligájában.

„A Lyon nagyszerű teljesítményt nyújtott, nagy nyomást helyezett ránk, de kis szerencsével túléltük ezt az időszakot a meccs elején” – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón a bajorok edzője, aki szerint Serge Gnabry 18. percben szerzett gólja megnyugtatta játékosait.

Flick kiemelte, lenyűgöző a szélső elmúlt években mutatott fejlődése, szerinte a 25 éves játékos most már közel van a világklasszis szinthez, írja az MTI.

A német válogatott Gnabry ebben az idényben kilenc BL-mérkőzésen kilencszer volt eredményes, az elődöntőben a Bayern második találatát is ő szerezte a 33. percben.

„Egyértelmű, hogy nem védekeztünk olyan jól, ahogy szoktunk” – mondta Flick, aki hangsúlyozta, erre nagyon oda kell figyelniük a vasárnapi fináléban, mert a Paris Saint-Germain támadójátéka legalább olyan jó, mint a Lyoné.

„Nagyon szomorúak vagyunk mindannyian, de emelt fővel búcsúztunk a sorozattól” – mondta a francia csapat sportigazgatója, Juninho. „Tudtuk, hogy jobb csapat ellen játszunk, márpedig ilyenkor csak úgy győzhetsz, ha gólt szerzel, amikor lehetőséged van”.

Nem mondom, hogy nyertünk volna, de másmilyen lett volna a mérkőzés

– utalt arra Rudi Garcia vezetőedző, hogy a találkozó elején Memphis Depay alig lőtt mellé, míg Karl Toko Ekambi a kapufát találta el.

A  szakember elismerte viszont, hogy az első bekapott gól mentálisan megfogta a csapatát. Nagyon igazságtalannak érezték ugyanis a játékosok, hogy fölényük ellenére a rivális szerzett vezetést, magyarázta.

A PSG-Bayern München finálét vasárnap 21 órától rendezik Lisszabonban.

Kiemelt kép: Miguel A. Lopes / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik