Nemzetközi foci

Magyarország nyújthat segítő kezet a koronavírusos koszovói csapatnak

A koszovói FC Pristina nyolc labdarúgójának pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért a csapatnak elmaradt a gibraltári Lincoln Red Imps FC elleni mérkőzése kedden az Európa-liga előselejtezőjében, írta az MTI.

A koszovói klub közösségi oldalán Avni Durmishi szóvivő elmondta, hiába utaztak el a miniállamba, ott a hatóságok nem engedélyezték a keddi mérkőzés megrendezését, mert időközben kiderült, hogy nyolc játékosuk megfertőződött a koronavírussal.

Ez lett volna az új idény első meccse a második számú európai kupasorozatban.

Az európai szövetségnek három napon belül lehetősége van arra kötelezni a Lincoln Red Imps FC-t, hogy rendezze meg a mérkőzést a négy semleges ország – Magyarország, Lengyelország, Görögország, Ciprus – egyikében. A koszovói szövetség azt írta honlapján, hogy reméli, az UEFA tisztességes döntést hoz majd.

Ugyanakkor az UEFA dönthet úgy is, hogy kizárja az FC Pristinát, és a gibraltáriak játék nélkül továbbjutnak.

Ilyesmire éppen a múlt héten volt példa, amikor az ír Linfield FC meccs nélkül megnyerte a Bajnokok Ligája-előselejtező döntőjét, mivel az ugyancsak koszovói KF Drita Bogovine két játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a svájci hatóságok karanténba helyezték az egész csapatot.

A koronavírus döntötte el a BL-előselejtező döntőjét
Az UEFA-nál úgy ítélték meg, hogy a meccset nem lehet lejátszani.

A Puskás Akadémiánál ugyancsak felütötte a fejét a koronavírus, és több játékos is pozitív tesztet produkált. A csapat 27-én, az Európa Liga-selejtező első fordulójában a svéd Hammarbyhoz látogatna története első nemzetközi kupamérkőzésén.

Egy román lap szerint majdnem egy kezdőcsapatnyi felcsúti focista koronavírusos
Egyikük a hírek szerint a román Baluta, akinek szombaton volt az esküvője.

Kiemelt fotó: ffk-kosova.com

Olvasói sztorik