Nemzetközi foci sport

Magyarország nyújthat segítő kezet a koronavírusos koszovói csapatnak

A koszovói FC Pristina nyolc labdarúgójának pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért a csapatnak elmaradt a gibraltári Lincoln Red Imps FC elleni mérkőzése kedden az Európa-liga előselejtezőjében, írta az MTI.

A koszovói klub közösségi oldalán Avni Durmishi szóvivő elmondta, hiába utaztak el a miniállamba, ott a hatóságok nem engedélyezték a keddi mérkőzés megrendezését, mert időközben kiderült, hogy nyolc játékosuk megfertőződött a koronavírussal.

Ez lett volna az új idény első meccse a második számú európai kupasorozatban.

Az európai szövetségnek három napon belül lehetősége van arra kötelezni a Lincoln Red Imps FC-t, hogy rendezze meg a mérkőzést a négy semleges ország – Magyarország, Lengyelország, Görögország, Ciprus – egyikében. A koszovói szövetség azt írta honlapján, hogy reméli, az UEFA tisztességes döntést hoz majd.

Ugyanakkor az UEFA dönthet úgy is, hogy kizárja az FC Pristinát, és a gibraltáriak játék nélkül továbbjutnak.

Ilyesmire éppen a múlt héten volt példa, amikor az ír Linfield FC meccs nélkül megnyerte a Bajnokok Ligája-előselejtező döntőjét, mivel az ugyancsak koszovói KF Drita Bogovine két játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a svájci hatóságok karanténba helyezték az egész csapatot.

A koronavírus döntötte el a BL-előselejtező döntőjét
Az UEFA-nál úgy ítélték meg, hogy a meccset nem lehet lejátszani.

A Puskás Akadémiánál ugyancsak felütötte a fejét a koronavírus, és több játékos is pozitív tesztet produkált. A csapat 27-én, az Európa Liga-selejtező első fordulójában a svéd Hammarbyhoz látogatna története első nemzetközi kupamérkőzésén.

Egy román lap szerint majdnem egy kezdőcsapatnyi felcsúti focista koronavírusos
Egyikük a hírek szerint a román Baluta, akinek szombaton volt az esküvője.

Kiemelt fotó: ffk-kosova.com

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!