Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gulácsi a PSG elleni elődöntőről: Ha úgy játszunk, mint az Atlético ellen, egyáltalán nem leszünk esélytelenek

Elég nagy utat tett meg Gulácsi Péter a Leipziggel. A magyar válogatott kapus még 2015-ben, a német másodosztályban csatlakozott a lipcsei projekthez,

kedd este 21 órától pedig Bajnokok Ligája-elődöntőt játszik csapatával a Paris Saint-Germain ellen.

„Ez eddigi karrierünk legnagyobb sikere” – mondta a Kickernek Gulácsi, aki az első magyar játékos lehet, aki pályára lép az elődöntőben, mióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot.

A 30 éves játékos szerint egyáltalán nincs lefutva a párharc. Bár azt elismerte, hogy ha a PSG-nél van a labda, akkor a francia csapat Európa legjobbjainak egyike, azonban az egyenes kieséses szakaszban a tavalyi döntős Tottenham, majd a címvédő Liverpoolt kiejtő Atlético Madrid elleni is bizonyították, hogy képesek a kimagasló teljesítményre.

Ha olyan koncentráltan és fegyelmezetten játszunk, mint az Atlético ellen, egyáltalán nem leszünk esélytelenek a PSG ellen.

Kiemelte Julian Nagelsmann vezetőedző szerepét is, aki tökéletesen felkészítette a negyeddöntőre is a csapatot, az oldalvonal mellől pedig végigirányította a csapatot. „Az ő sikeréhségére van szüksége a fiatal csapatunknak” – mondta a 33 éves szakemberről.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Míg lipcsei oldalon Gulácsi és a magyar válogatott Willi Orbán várja az elődöntőt, a párizsiak kispadján Lőw Zsolt a másodedző, így bármi is lesz a végkimenetel, lesz magyar érdekeltség a döntőben. Ő a Nemzeti Sportnak azt mondta, bárki is jut tovább, a vesztesnek tisztelnie kell majd a győztest.

„Arra még véletlenül sem venném a bátorságot, hogy a Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann közötti esetleges különbségről beszéljek, de annyit leszögezhetek,

két kiváló stratéga feszül egymásnak.

Nagelsmann szeret variálni, bármikor hajlandó belenyúlni a meccsbe, ráadásul tud alkalmazkodni az ellenfélhez. Ha te csavarsz egyet a mérkőzés menetén, ő is megteszi. Szakmailag nagy kihívás helytállni ellene” – mondta Lőw, aki szerint az elmúlt két évben sokat dolgoztak azon, hogy a párizsi sztárokból közösséget formáljanak, és ebben nagyot léptek előre.

Neymar a PSG vezérévé vált, az Atalanta ellen is töretlen hittel küzdött. Ha így futballozik, Mbappéval rövidesen letaszíthatják a trónról Lionel Messit és Cristiano Ronaldót. A legjobb úton haladnak efelé.

Kiemelt kép: DAVID RAMOS / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik