Nemzetközi foci sport

Megvan az Arsenal nyári álomigazolása

Az Arsenal labdarúgócsapata három évre szerződtette a brazil Williant, aki szabadon igazolhatóként távozott a Chelsea-től és hároméves megállapodást írt alá.

„Azt hiszem, ő pontosan olyan futballista, akire szükségünk van” – mondta Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője.

Egyértelmű volt, hogy meg kell erősítenünk a támadó középpályás és a szélső pozíciókat, ő pedig olyan játékos, aki három vagy négy különböző pozícióban is játszhat. Teljesen lenyűgözött minden közös beszélgetésünk alkalmával, hogy mennyire akar jönni.”

Willian 2013-ban került a Chelsea-hez az orosz Anzsi Mahacskala együttesétől. Korábban játszott odahaza a Corinthiansban, illetve Ukrajnában a Sahtar Donyeckben, amellyel UEFA-kupát nyert.

Az angolokkal öt trófeát szerzett: 2015-ben és 2017-ben angol bajnok, 2019-ben Európa Liga-győztes lett, de nyer egy-egy FA- és Ligakupát is.

A brazil válogatottban 2011-től tavaly nyárig 70-szer jutott szóhoz, és kilencszer volt eredményes.

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!