Nemzetközi foci sport

A Juventus állítólag már szabadulna Ronaldótól

A bajnoki cím ugyan összejött a Juventusnak, de a nagy álom, a Bajnokok Ligája megnyerése nem, a 16 között a francia Lyon búcsúztatta Cristiano Ronaldóékat.

A portugál támadó a Lyon elleni visszavágón kétszer is betalált ugyan, de a Juvénak ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Amióta Ronaldo Olaszországba igazolt, a Juventus hét gólt szerzett a BL egyenes kieséses szakaszában, és mindegyiket az ötszörös aranylabdás jegyezte, amit azt mutatja, Ronaldóra lehet számítani a húzós meccseken.

A Juve ennek ellenére mégis szabadulna tőle, elsősorban a nagyon magas, évi 23 millió eurós fizetése miatt, legalábbis a BBC spanyol futballra szakosodott újságírója, Guillem Balague ezt állítja. Ő úgy tudja, Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes azt az ukázt kapta, hogy találjon csapatot a csatárnak.

Mendes próbálkozott a Real Madridnál, de Ronaldo korábbi klubjánál elutasítóak voltak, úgyhogy az ügynök tovább házalt, és a PSG-nek, valamint a Barcelonának is beajánlotta Ronaldót. Igen, a Barcának is, ahol az a Lionel Messi a legfontosabb játékos, aki hosszú évek óta Ronaldóval együtt uralja a futballvilágot.

Elég érdekes kísérlet lenne őket egy csapatban látni, bár erre azért kevés az esély, de a Barca-drukkerek vagy a Ronaldo-rajongók fantáziáját bizonyára megmozgatja a gondolat.

Kiemelt kép: MARCO BERTORELLO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!