Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már az Atalanta elleni BL-meccsen visszatérhet Kylian Mbappé

Ha semmi váratlan nem történik, akkor Kylian Mbappé is pályára lép majd szerdán az Atalanta elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben.

Minderről Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain vezetőedzője beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor szavaiból arra lehetett következtetni, hogy csereként vetné be a világbajnok csatárt.

[central_article_recommendationurl=”https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/08/11/neymar-eves-bevetel-atalanta-bajnokok-ligaja/” image=”1″ lead=”1″]

A 21 éves Mbappé még július végén, a Saint-Étienne elleni Francia Kupa-döntőn szenvedett bokasérülést, az első félidőben le kellett cserélni. A PSG nélküle is nyerni tudott, majd később a Lyon elleni Ligakupa-döntőt is behúzta. Akkor a klub azt kommunikálta, hogy három hetet biztosan ki kell hagynia majd a csatárnak, így nem játszhat majd az Atalanta ellen, kedden viszont együtt edzett a többiekkel.

Mbappé sérülése:

Kylian Mbappénak elég erős szezonja volt, 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 30 gólt szerzett, amivel magabiztosan vezet Mauro Icardi (20) és Neymar (19) előtt a házi versenyben. Mellette ráadásul van még 18 gólpassza is, ebben a mutatóban csak Ángel Di María előzi (21) a párizsi keretben.

Az olaszokat nem éri majd váratlanul, ha az ellenfél legveszélyesebb játékosa pályára lép. Gian Piero Gasperini is beszélt a játékosról kedden.

Mbappé különleges játékos, képes eldönteni meccseket. Úgy készülünk, hogy játszani fog, aztán majd meglátjuk.

Az Atalanta – PSG negyeddöntőt már a BL portugáliai tornáján rendezik, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó 21 órakor kezdődik.

Kiemelt kép: David Ramos / POOL / AFP

Olvasói sztorik