Nemzetközi foci

Pirosat kapott, ezért kiütötte a bírót a korábbi orosz válogatott játékos

Brutálisan ellátta a baját egy amatőr labdarúgótorna játékvezetőjének Roman Sirokov, a CSZKA Moszkva és a Zenit korábbi 57-szeres válogatott középpályása, akire büntetőeljárás vár.

Az orosz válogatott egykori csapatkapitánya az orosz Matcs nevű csatorna kommentátoraként is dolgozik, így került be sporttévé labdarúgócsapatába, amely egy amatőr tornán vett részt.

Amikor a negyeddöntős mérkőzésen egy szerinte szabálytalannak vélt helyzetet nem fújt le a játékvezető, rákiáltott, amiért piros lapot kapott.

Ha pirosat adsz, bemosok neked

– egy szemtanú szerint ezt mondta Nyikita Dancsenkónak, aztán be is váltotta a fenyegetését, egy jobbegyenessel kiütötte a bírót, majd még a földön fekvő emberbe bele is rúgott.

A játékosok azonnal lefogták a magáról megfeledkezett játékost, az áldozatot orvosok vették kezelésbe a helyszínen, és mentővel kórházba szállították.

„Ez elfogadhatatlan, undorító és szörnyű” – jegyezte meg a bajnokság szervezője.

A csapat kapitánya, Dmitrij Snjakin úgy vélekedett:

Nincs kifogás, nincs vita. Ez egy rémálom. Szégyellem és hihetetlenül sajnálom, hogy ez történt.

Mivel a versenyhez se az Orosz, se a Moszkvai Labdarúgó Szövetségnek nincsen köze, Sirokovnak semmilyen sportszankcióval nem kell szembe néznie.

Ugyanakkor a büntetőeljárást nem kerülheti el, Dancsenko ugyanis több mint négy órát töltött kórházban, de megúszta arccsonttöréssel.

„Négy, négy és fél órát töltöttem a kórházban, csomó vizsgálatot végeztek, de ami a legfontosabb: úgy tűnik, hogy minden rendben van velem. Ami nem öl meg, erősebbé tesz, ezért tovább folytatom a munkát” – írta Instagram-oldalán.

Sirokov szintén bocsánatot kért, és reményét fejezte ki, hogy Dancsenko hamarosan ismét vezethet mérkőzést.

Kiemelt fotó:

Olvasói sztorik