Nemzetközi foci sport

Neymar annyit keres, mint a következő BL-ellenfele

A szerdai Atalanta–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-negyeddöntő felvezetéseként a katalán Sport azt írta, Neymar egymaga keres annyit, mint az ellenfél játékosai.

A napilap szerint a brazil csillag cirka 36 millió eurót tesz zsebre Párizsban évente, ami csaknem annyi, mint a teljes Atalanta-keret éves bevétele. A katalánok szerint az olasz csapat játékosai valahol 33 és 39 millió közötti összeget keresnek, vagyis szigorúan ezt figyelmbe véve Neymar annyit ért a PSG-nek, mint egy topliga csapata. Az Atalanta legtöbbet kereső játékosa Duvan Zapata és Luis Muriel évente 1,2 millió euróval.

A Sport beszámolója szerint ez az összehasonlítás rámutat az erőviszonyokra, ugyanakkor az Atalanta az idei év meglepetéscsapata, így hiba lenne leírni az olaszokat. A találkozóra szerda este kilenckor kerül sor Lisszabonban.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!