Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lewandowski Messin túljutva juthat még közelebb Ronaldóhoz

7-1-es összesítéssel jutott túl a Chelsea-n a Bayern München a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és a párharc egyértelműen Robert Lewandowskiról szólt. A németek lengyel csatára csapata mind a hét góljából kivette a részét, hármat ő szerzett, négyet pedig előkészített.

Messi zsenialitása kellett a Barcának, Lewandowski kivégezte a Chelsea-t
A negyeddöntőben nagyon izgalmas lesz, hogy a két zseni mire megy egymás ellen.

Olyanra utoljára a 2004-2005-ös idényben volt példa, hogy valaki egy ellenféllel szemben gólokból és gólpasszokból is legalább hármat hoz össze, akkor a Real portugál aranylabdása, Luis Figo a Roma elleni csoportmeccseken (otthon 4-2, az olasz fővárosban 3-0) brillírozott.

Lewandowski 7 meccs után 13 gólnál tart a mostani BL-szezonban, ennyit egy idényen belül korábban csak két játékos szerzett: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

A csúcstartónak a jelenleg a Juventusban játszó Ronaldo számít 17 góllal, egy normális szezonban akár ezt is megdönthetné Lewandowski, de mivel most nem lesznek oda-visszavágós párharcok, így, ha a Bayern a döntőig jutna, akkor is már csak három meccs áll rendelkezésére, hogy növelje a góljai számát.

A Chelsea elleni visszavágón elért duplájával a 31 éves lengyel támadó 66 BL-találatnál tart, amivel megelőzte Karim Benzemát, és feljött a negyedik helyre az örökranglistán.

A harmadik helyezett Raúl (71) már csak öt gólra van tőle, az első két helyezett viszont jóval messzebb, Ronaldo 130, Messi 115 gólnál jár.

Viszont a gól per perc átlagot nézve a Bayern csatárát csak Messi veri az első ötből: az argentin zseni 102, Lewandowski 112 percenként talál be a BL-ben.

Ha megemlítjük, hogy a Bayernnel a bajnoki címet és a kupát már begyűjtő Lewandowski ebben a két sorozatban összesen 40 gólt termelt, akkor megértjük, miért lehet morcos, hogy idén nem osztják ki az Aranylabdát.

A pénteki negyeddöntőben a Bayern a Barcával találkozik, úgyhogy kíváncsian várjuk, mi lesz a vége a Lewandowski-Messi csatának.

Kiemelt kép: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik