Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Juventus már Sarri utódját keresi a BL-bukta után

Cristiano Ronaldo ide, zsinórban kilenc Serie A-arany oda, a Bajnokok Ligája továbbra sem a Juventus terepe. A Juve 1996-ban nyerte meg utoljára a legfontosabb európai klubsorozatot, azóta csak elvesztett döntőket tud felmutatni, ráadásul idén már a 16 között lefékezte az a Lyon, amelynek március óta a visszavágó volt a második tétmeccse.

Kiesett a Real Madrid és a Juventus a BL-ből
A madridiak kettős vereséggel estek ki a ManCity ellen, a Lyon idegenben szerzett góllal búcsúztatta a torinóiakat.

Maurizio Sarri, a torinóiak edzője a visszavágó előtt azt nyilatkozta, profi vezetőkkel dolgozik együtt, épp ezért nem hiszi, hogy ezen az egy meccsen múlik a jövője.

Ehhez képest az olasz lapok most arról írnak, hogy a Juventus vezetősége már azon gondolkodik, kit csábítsanak a klubhoz Sarri helyére.

Bár az újabb bajnoki cím Sarrival is összejött, de a Lazio elleni Szupekupa-döntőt és a Napoli elleni olasz kupadöntőt is elbukta a Juventus, és ehhez jött még a nagy csalódás a BL-ben, holott egy éve Massilimiliano Allegrit éppen azért dobta a klub, mert ki lett mondva: meg kell nyerni a BL-t!

Az olasz média három jelöltet emleget: Zinédine Zidane-t, a Real Madrid edzőjét, aki játszott a Juventusban, Mauricio Pochettinót, aki munkanélküli, mióta menesztette a Tottenham, valamint Simone Inzaghit, aki nagyon jó munkát végzett a Lazióval, amely negyedik lett a Serie A-ban, de a koronavírus-járvány előtt ott lihegett a Juventus nyomában.

A kérdés immár nem az, mi lesz Sarrival, hanem az, hogy ki követi őt a kispadon.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik