Nemzetközi foci

Éjszakai lokálban szórakoztak, veszélyben a skót bajnokság

Elmarad a szombatra kiírt St. Johnstone-Aberdeen mérkőzés a skót labdarúgó-bajnokság második fordulójában, mivel a vendégcsapat két játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, további hatan pedig önkéntes karanténba vonultak, írta az MTI.

Csütörtökön az Aberdeen még arról számolt be, hogy a találkozót a terveknek megfelelően megtartják, ám pénteken a skót egészségügyi miniszter, a szövetség és a liga egyeztetése után a döntés kikerült a klub kezéből.

Az Aberdeen a múlt szombati nyitófordulóban hazai pályán kikapott a Glasgow Rangerstől.

Ezt követően helyi médiaértesülések szerint a játékosok a városközpontban található éjszakai szórakozóhelyen tűntek fel.

Az Aberdeen elnöke, Dave Cormack a klub honlapján háláját fejezte ki, hogy nem kellett feladniuk a találkozót, majd önkritikusan hozzátette:

Mi okoztuk a problémát!

A klubelnök kifejtette: elnézést kértek a szövetségtől és az egészségügyi hatóságoktól, valamint az élvonal klubjaitól.

„Sajnos ami az elmúlt néhány napban történt, az aláásta mindazt a munkát, amit a játékosok és a stáb biztonságának érdekében végeztünk” – mondta a klubvezető.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a héten koronavírusos megbetegedések miatt lezárást rendelt el Aberdeenben, és kifejezte dühét az eset kapcsán, mondván, az Aberdeen futballistái a bajnokság újraindulását veszélyeztetik.

„A labdarúgás csak akkor folytatódhat, ha a klubok és a játékosok betartják az elfogadott előírásokat. Ha nem teszik, kockáztatják a profi futball visszatérését” – fogalmazott.

Kiemelt fotó: SUETONE Emilio / hemis.fr / Hemis via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik