Nemzetközi foci sport

Forradalmi lépés, amely megváltoztathatja a labdarúgást

Ellen Fokkema lesz az első felnőtt nő, aki a férfi futballmérkőzésen pályára léphet Hollandiában, miután a helyi szövetség (KNVB) és a VV Foarut kedden bejelentette, hogy lehetőséget adnak a 19 éves játékos számára.

A KNVB ezzel a kísérlettel szeretné megvizsgálni, hogy van-e létjogosultsága a vegyes csapatoknak.

Ha igen, akkor elképzelhető, hogy véglegesen módosít a szabályokon, ez pedig forradalmi változást hozhat.

„Fantasztikus, hogy folytathatom a játékot ezzel a csapattal. Ötéves korom óta futballozom ezekkel a srácokkal, és sajnálnám, ha jövőre nem játszhatnék velük. Ez elég nagy kihívás, de ez engem izgat. A klub vezetését megkérdeztem, és együtt fordultunk a szövetséghez” – nyilatkozta Fokkema.

A jelenlegi rendszer szerint a fiúk és a lányok csak az U19-es korcsoporttól lefelé alkothatnak vegyes csapatokat

Art Langeler futballfejlesztési igazgató szerint a holland szövetség a sokszínűség és az egyenlőség mellett áll.

Ezért vágunk bele a kísérletbe. A tapasztalatok majd megmutatják, hogy működik-e és ha igen, hogyan. A klubbal szorosan együttműködve figyelemmel kísérjük a dolgok alakulását, és ha kell, ennek alapján változtathatunk a szabályozáson.

Kiemelt fotó: Twitter

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!