Nemzetközi foci sport

Futballklubnál ad tanácsokat a kirúgott kézikapitány

El tudja képzelni, hogy Magyarországon a kézilabda-válogatott menesztett szövetségi kapitánya fél évvel később egy futballcsapat utánpótlásában helyezkedjen el? Mert Dániában ez történt.

A dán női kézilabda-válogatott élére 2015. június elsején kinevezett Klavs Bruun Jörgensennek négy és fél év alatt nem sikerült komoly áttörést végrehajtania. A csapat nem jutott ki se Rióba, se Tokióba, a vébéken két hatodik hely volt a csúcs, az egyetlen elődöntőt a 2016-os Eb hozta meg, ahol végül a 4. hely jött össze.

A szövetség azt követően döntött a váltás mellett, hogy a 2018-as Európa-bajnokságon a 8., a tavalyi világbajnokságon a 9. helyet szerezték meg tanítványai.

De Jörgensen nem sokáig maradt munka nélkül, meglepő módon ugyanis a Lyngby labdarúgócsapata dobott neki mentőövet. A klub felajánlott neki egy helyet az utánpótlásban,: ő lesz az U15-ös, az U17-es és az U19-es csapat mentáltrénere.

Jörgensen azt mondta, számára nem kérdés, hogy a dán kézilabda élvonalában szerzett sokévnyi tapasztalat – mind játékosként, mind edzőként – felvértezte őt a megfelelő tudással.

„Nem magára a sportra kell összpontosítanom, hanem az emberekre. Ebben az esetben pedig nem számít, hogy kézilabdáról vagy futballról van szó” – nyilatkozta. Hozzátette, a klubbal abban állapodott meg, hogy amint jön egy kézilabdás ajánlat, távozhat.

A klub tehetséggondozásért felelős vezetője, Nicas Kjeldsen szerint a szakember szerződtetésével szintet léptek.

Jörgensen tapasztalata a csapatmenedzsment és a mentális terület terén nagy áttörés lesz, a fiatal játékosoknak átadott tapasztalata és tanácsai teljesen egyedülállóak, olyasmi, amivel sohasem rendelkeztünk az akadémián

– mondta.

Forrás: Daniasport.hu

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!