Nemzetközi foci sport

A román bajnoki előtt pár órával változtattak a versenykiíráson

Hatodik bajnoki címét szerezte meg hétfő este Romániában a kolozsvári CFR labdarúgócsapata, írja az MTI. Az erdélyi együttes a bajnoki címet eldöntő mérkőzésen idegenben 3-1-re legyőzte az Universitatea Craiovát.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága pár órával a mérkőzés előtt döntötte el, hogy Universitatea Craiova – CFR Kolozsvár mérkőzést

a kupadöntők szabályai szerint játsszák le,

döntetlen eredmény esetén hosszabbítanak, és ha ekkor sem vívta ki egyik csapat sem a győzelmet, büntetőrúgásokkal döntik el a bajnoki cím sorsát. A szokatlan megoldásra azért volt szükség, mert az UEFA augusztus 3-i határidőt szabott meg az országos szövetségeknek az európai kupákban részt vevő csapatok lejelentésére, a román bajnokság rájátszásában pedig – az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos fertőzések miatt – még nem játszottak le minden mérkőzést.

Az állás szerint azonban már csak az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Craiovának és a Kolozsvárnak maradt matematikai esélye a bajnoki cím elnyerésére, ezért kettejük összecsapása a román bajnokság döntőjévé alakult.

A Craiován lejátszott közönség nélküli mérkőzésen a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de a CFR-nek még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A második félidőt pedig egyértelműen a kolozsváriak uralták, és fölényüket kétszer is gólra tudták váltani.

Az 1907-ben Kolozsvári Vasutas néven bejegyzett csapat tavaly és tavalyelőtt is aranyérmes volt a román bajnokságban.

Kiemelt kép: Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!