Nemzetközi foci

Sallói Dániel szerint irreális az új MLS-szezon rajtidőpontja

Sallói Dániel nem tartja reálisnak, hogy augusztus végén elindul az észak-amerikai MLS következő idénye, írta az MTI.

A Sporting Kansas City magyar futballistája múlt pénteken csapatával a negyeddöntőben búcsúzott az MLS rendhagyó nyári tornáján, és ahogyan azt a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, arra jó volt ez a sorozat, hogy a hosszú kihagyás után kicsit visszaszokjanak.

Hozzátette, a torna csoportmérkőzései beleszámítanak a következő idénybe, az ott megszerezhető kilenc pontból hatot gyűjtöttek, melynek köszönhetően vezetik a Nyugati főcsoportot.

A 24 éves labdarúgó elmondta, a liga illetékeseitől kaptak egy tervezetet, mely szerint az új szezon augusztus 22-én, azaz három hét múlva rajtolna, azonban az Egyesült Államokban tapasztalható járvány miatt ennek megvalósulását jelenleg nem tartja reálisnak. Mint azt megjegyezte, a legnagyobb problémát véleménye szerint az okozná, hogy a nagy távolságok miatt a csapatok rengeteget utaznának.

Sallói Dániel elmondta, nagyon jól érzi magát az Egyesült Államokban, teljesen megszokta a környezetet, szerződése pedig 2022-ig szól. Hozzátette, bízik benne, hogy valamikor a magyar válogatottban is bemutatkozhat.

Álma, hogy gólt szerezzen a nemzeti csapatban, hiszen ez esetben ő és édesapja, Sallói István lenne az első apa-fia gólszerző páros a címeres mezben.

Kiemelt fotó: sportingkc.com

Olvasói sztorik