Nemzetközi foci

Bundagyanú lengi be az osztrák másodosztályt

Nagyon szégyelli magát a pénteki teljesítményért, de a bundázás vádját visszautasítja az osztrák Floridsdorfer AC labdarúgócsapata.

A másodosztály utolsó fordulója nagy izgalmakat ígért, hiszen az első két helyen álló Ried és Austria Klagenfurt egyaránt 61-61 ponttal állt, így valószínűsíthető volt, hogy az egyetlen feljutó helyről a gólkülönbség dönt majd.

A forduló előtt a Ried áll az élen +25-tel, a klagenfurtiak gólkülönbsége +24 volt.

A két csapat nem is bízott semmit a véletlenre, amíg Klagenfurt 6-1-re verte a Wacker Innsbruck csapatát, addig a Ried 9-0-ra győzött a 14. helyezett Floridsdorfer AC ellen, így végül megnyerte a Bundesliga II-t.

A Floridsdorfer AC vezetése szombaton elnézést kért a botrányosan gyenge játékért, de tagadta, hogy nem megfelelő módon viselkedtek, és lefeküdtek az ellenfélnek.

„A vereség komoly fejfájást és megdöbbentést okozott a számunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi embernek okoztunk csalódást, az egész klub nevében elnézést kérünk.

Ugyanakkor szeretnénk megvédeni magunkat a keringő pletykákkal szemben. Az elkövetkező napokban és hetekben intenzíven elemezzük a pénteken történteket

– nyilatkozta Walter Brand, a klub elnöke.

A klagenfurti edző, Robert Micheu arra panaszkodott, hogy a Floridsdorfer vezetése öt játékost is elengedett nyaralni, és azt is gyanúsnak találta, hogy amint gólt szereztek, a másik meccsen a Ried is betalált.

Kiemelt fotó: Facebook/SV Ried 1912

Olvasói sztorik