Nemzetközi foci

Aubameyang az Európa Ligába lőtte az Arsenalt

Nagy mérkőzésen, a duplázó gaboni csatár, Pierre-Emerick Aubameyang révén fordított, és 2-1-re győzött az Arsenal a Chelsea ellen az FA-kupa döntőjében, ezzel kiharcolta az Európa Liga-szereplés jogát is.

A londoni csapatok Wembleyben játszott rangadóján a Chelsea kezdett jobban, és már az 5. percben vezetést szerzett. Pulisic ugratta ki Mountot, aki balról középre adott, Giroud lekészítette a labdát Pulisicnak, aki közelről a kivetődő kapus felett okosan lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).

A 25. percben Pépé lőtt gyönyörű gólt 16 méterről a jobb felső sarokba, de Maitland-Niles lesen állt az akció kezdeti szakaszában (az asszisztens hosszú ideje emelte is a zászlaját), így a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

Egy perc sem telt el, ismét a bíró lett a főszereplő, Azpilicueta szabálytalankodott Aubameyanggal, tizenegyes. A gaboni csatár nem hibázott, a jobbra vetődő Cabellero mellett a kapu bal oldalát választotta (1-1).

A szünet után a Chelsea megpróbálta megbecsülni a labdát, és úgy szőni a támadásokat, gólt azonban az Arsenal szerzett, a 67. percben egy gyors kontra végén Aubameyang ezúttal 7 méterről talált be (2-1).

A 73. percben aztán megpecsételődött az Chelsea sorsa, Kovacic megkapta a második sárga lapját, emberhátrányban pedig már nem tudott egyenlíteni a csapat.

Az Arsenal 2017 után nyert ismét a sorozatban ezzel története során 14. alkalommal hódította el az FA-kupát.

FA-kupa, döntő

Arsenal – Chelsea 2-1 (1-1)
gól: Aubameyang (28., 67., az eklsőt 11-esből), illetve Pulisic (5.)
piros lap: Kovacic (73., Chelsea)

Kiemelt fotó: Adam Davy / POOL / AFP

Olvasói sztorik