Nemzetközi foci

Őrült találgatás indult arról, hogy Lionel Messi elhagyja a Barcelonát

Lionel Messi képét vetítették rá a milánói dómra, miután elterjedt a hír, hogy az argentin játékos elhagyhatja a Barcelonát az Internazionale kedvéért, írja az MTI.

A hatszoros aranylabdás támadó a fotón magasba emeli a karját és az Inter 10-es mezét viseli, hátán a nevével.

Az akció mögött a klubtulajdonos kínai Suning csoport tévécsatornája áll, ám a vetítés idővel eltűnt az épületről, és az ezt tanúsító videót is törölték az internetről.

A Messi költözésével kapcsolatos találgatások azután kaptak lábra, hogy a 33 éves csatár apja és ügynöke, Jorge Messi nemrég ingatlant vásárolt a milánói San Siro Stadion közelében. Antonio Conte, az Inter vezetőedzője közölte, lehetetlennek tartja Messi megszerzését, mert „könnyebb a milánói dómot elköltöztetni, mint Messit leszerződtetni”.

Olasz lapok 200 millió euróra becsülik a sztár vételárát, aki valószínűleg évi 50 millió eurós fizetésre tart igényt.

Hétfőn az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy az argentin csapatkapitány meghosszabbítja 2021-ig szóló szerződését. A katalánok a bajnokság második helyén végeztek az ősi rivális Real Madrid mögött, és Messi többször is bírálta a klubvezetést a csapat gyenge és hullámzó teljesítménye miatt.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik