Nemzetközi foci

Sir Alex Ferguson videóban üzent Kloppnak, miután hajnalban felébresztette

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson videoüzenetben gratulált a Liverpoollal angol bajnoki címet nyerő Jürgen Kloppnak.

Klopp úgy nyerte meg a Premier League-et a csapatával, hogy hazai pályán egyetlen találkozón veszített pontot, 38 bajnokijából harminckettőt megnyert. Ezek után nem csoda, hogy a liga edzői a német szakembert választották a szezon legjobbjának. Talán a díjnál is nagyobb ajándék volt Klopp számára azonban, hogy a PL egyik legnagyobb alakja, Sir Alex Ferguson külön méltatta is a döntés kapcsán.

A skót edző 13-szor szerzett bajnoki címet az ősi rivális Manchester Uniteddel 1986 és 2013 között, az angol futball egyik, ha nem a legnagyobb edzőjének számít. Miután Klopp nyert a szavazáson egy videoüzenetben üzent neki Ferguson.

A Liverpool 30 évet várt egy bajnoki címre,, ez elképesztő teljesítmény. Teljesen megérdemelted, a csapatod teljesítménye kiemelkedő volt. A személyiséged az egész klubra hatással van, bámulatos munkát végeztél. Megbocsátom neked, hogy felébresztettél hajnali fél négykor, hogy elmeséld, bajnokok letettek

– zárta viccesen a méltatást Ferguson.

Érdekesség a két edző kapcsán, hogy amikor Jürgen Klopp lett a vezetőedzője, Ferguson úgy nyilatkozott, aggódik, mert a német edzővel trófeákat fog nyerni a Liverpool, bejött a jóslata. A két rivális az angol bajnoki címek számában verseng egymással, az MU 20-nál, a Pool 19-nél tart.

Kiemelt kép: Paul Ellis/Pool via Getty Images

Olvasói sztorik