Nemzetközi foci

Francia kiscsapat részvényese lett a bahreini királyság

A bahreini királyság részvényese és főszponzora lett a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris FC csapatának.

A klub közleménye szerint Bahrein 20 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben, melynek célja, hogy a következő három év alatt az élvonalba jusson. Ez nagy feladat lesz, mivel a csapat a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezonban a 17. helyen zárt, épphogy megelőzve a kiesőket. 

A Paris FC további külföldi befektetőket szeretne megnyerni, azonban a klub vezetése és működésének ellenőrzése a továbbiakban is a francia többségi tulajdonosi kör feladata lesz. Bahrein már korábban is hajtott végre befektetéseket a sportban, 2007-ben például részvényeket vásárolt a Forma-1-es McLaren istállóban.

Az első osztályban bajnok Paris Saint-Germain-ben  2011-ben katari befektetőcsoport szerzett tulajdonrészt, a PSG pedig azóta hétszer nyerte meg a bajnokságot, ugyanennyi alkalommal hódította el a Szuperkupát, ötször pedig a Francia Kupában és a Ligakupában is legyőzhetetlennek bizonyult.

A Bajnokok Ligája trófeáját ugyanakkor az elmúlt kilenc évben egyszer sem sikerült megnyernie a csapatnak, amely a mostani sorozat negyeddöntőjében az olasz Atalantával találkozik.

Kiemelt kép: Twitter

Olvasói sztorik