Nemzetközi foci

Lőw Zsolt Bundesliga-ajánlatot kapott, Mbappé lebeszélné a távozásról

Péntek este a Stade de France ad otthont a Francia Kupa döntőjének, amelyen a Paris Saint-Germain a Saint-Étienne csapata ellen lép pályára. A PSG-nél szurkolhatunk a másodedző Lőw Zsoltnak, aki a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, Bundesliga-csapattól kapott ajánlatot.

A PSG a bajnoki címet már megszerezte, megnyerte a Szuperkupát, a mostani döntő mellett egy hét múlva érdekelt lesz a Ligakupa döntőjében is, és akkor még nem beszéltünk a Bajnokok Ligájáról.

Túlzás lenne azt állítani, hogy optimális feltételek mellett készültünk

– nyilatkozta a sportnapilapnak.

„Egy hónapja, június 22-én találkoztunk először. Az elején rendkívül szigorú szabályoknak kellett megfelelnünk, három napon át folyamatosan teszteltek minket. Az azt követő négy-öt napban csak ötfős csoportokban tudtunk edzeni, utána lehetett megduplázni a létszámot, mígnem két hét elteltével eljutottunk odáig, hogy a teljes csapat együtt készülhetett. Alkalmazkodtunk a körülményekhez, igyekeztünk a maximumot kihozni magunkból.”

Szerinte a csapat hetven, legfeljebb nyolcvan százalékon áll, de a két kupadöntő jó alkalmat kínál arra, hogy még csiszoljunk az Atalanta elleni BL-negyeddöntőig.

Jelen pillanatban arra képes a csapatunk, hogy hetven percig a maximumon pörögjön

– tette hozzá.

Lőw elárulta, hogy a napokban megjelent pletykának volt alapja, hiszen egykori csapata (ahol 2006 és 2008 között futballozott) valóban megkereste őt.

Eldőlt Mbappé sorsa, maga a játékos jelentette be
Gólt lőtt, majd utána beszélt a jövőjéről.

„Beszéltem az edzőt kereső Hoffenheim vezetőivel. Az eszmecsere remek légkörben zajlott, a végén abban maradtunk, az időpont most nem a legjobb a váltásra. Két kupadöntő és a BL folytatása előtt nem tartottam volna etikusnak, ha elköszönök a PSG-től, túl sok embert megbántottam volna ezzel. Volt egy-két álmatlan éjszakám, de hamar rádöbbentem: pillanatnyilag minden úgy jó, ahogy van.

Arról nem szólva, hogy amikor napvilágot látott a hír, hogy leülhetek a Hoffenheim kispadjára, Kylian Mbappé odajött hozzám, és mosolyogva közölte: »Nem megyünk ám innen sehová!« Mondtam, rendben, de akkor ő sem. Ebben maradtunk.

Kiemelt fotó: Psg.fr

Olvasói sztorik