Nemzetközi foci

26 koronavírusos van a kolozsvári focicsapatnál, kórházba került az edző

Az elmúlt két év román bajnokcsapatánál, a CFR Clujnál már 26 személy fertőződött meg az új típusú koronavírussal – közölte pénteken Justin Stefan, a román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) főtitkára az MTI cikke szerint. A kolozsvári együttesnél a fertőzöttek közül 16 játékos, további tíz személy a technikai stáb tagja.

Több lap is azt írja, hogy a vezetőedzőt, az 52 éves Dan Petrescut kórházba kellett szállítani.

Az első esetet július 18-án fedezték fel, a CFR Clujnak aznap kellett volna a bajnoki cím sorsa szempontjából fontos meccset játszania a bukaresti FCSB csapatával, de a találkozót elhalasztották.

Romániában több csapatnál is vannak fertőzöttek, a kolozsváriaknál jegyezték a legtöbb esetet. Ezen kívül

  • a Dinamo Bucuresti,
  • az FC Botosani és
  • az Universitatea Craiova játékosai és stábtagjai fertőződtek meg.

Romániában a másodosztályt is újrakezdték a koronavírus-járvány kitörése után elrendelt kényszerszünet után, ott három együttesnél jeleztek megbetegedéseket. Négy játékvezető tesztje is pozitív lett.

A román élvonalban a CFR és a Craiova harcol a bajnoki címért, jelenleg utóbbinak négy pont előnye van a felsőházi rájátszásban két fordulóval a vége előtt úgy, hogy a CFR egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A koronavírusos fertőződések miatt azonban kérdésessé vált a bajnokság befejezése.

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik