Nemzetközi foci

Szexuális zaklatással vádolják David Villát

Azzal vádolják a világ- és Európa-bajnok David Villát, hogy szexuálisan zaklatta korábbi klubjának, a New York City FC-nek az egyik női alkalmazottját.

A 38 éves egykori csatár hangsúlyozta, reményei szerint hamarosan tisztázzák őt a vád alól és kiderül az igazság.

Teljesen hamisak az állítások. Nem fér a fejembe, hogy gondolhat valaki ilyet rólam. Pályafutásom során klubjaimban és a spanyol válogatottban több mint ezer személlyel, játékossal, edzővel, alkalmazottal, klubmunkással dolgozhattam együtt, köztük sok nővel, és soha senkinek nem volt baja velem, soha senki nem panaszkodott rám egyetlen országban sem. Kicsit tehetetlennek érzem magam ebben a helyzetben. Másrészt viszont nyugodt vagyok, mert nem tettem semmit és tiszta a lelkiismeretem

– mondta Villa, aki kiemelte, éppen Asztúriában tartózkodott a családjával, amikor értesült a történtekről, amelyet megdöbbenéssel fogadott és valósággal sokkolta őt.

Egy fiatal nő, aki annak idején gyakornok volt a New York City FC-ben azt írta Villára célozva közösségi oldalán, hogy ritkán telt el nap, amikor a labdarúgó ne érintette volna meg, vagy szexuálisan ne zaklatta volna. Azt is megjegyezte, hogy főnökei kinevették, amikor elmondta nekik, mi történt Villával.

Az MLS-ben szereplő klub annyit közölt, hogy kivizsgálja az ügyet és felvették a kapcsolatot a korábbi játékosukkal, aki mindenben segítőkész volt.

Kiemelt kép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Olvasói sztorik