Nemzetközi foci

Kamu átigazolásba keveredett a stadiont fotózó drukker

Előfordult már a labdarúgás történetében, hogy egy játékos úgy próbálta eladni magát komolyabb klubokhoz, hogy meghamisította az életrajzát, de ami a mexikói másodosztályú Club Atlético Morelia csapatánál történt, az elég ritka.

De kezdjük az elején: az Atlético Morelia az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, de a tulajdonos május végén bejelentette, a csapat a továbbiakban átteszi székhelyét Mazatlán városába és Mazatlán FC néven folytatja. A pandémia ellenére 7000 szurkoló vonult utcára, de a tiltakozással semmit sem értek el.

Azonban Morelia sem maradt csapat nélkül, június 26-án ugyanis a liga elnöke jelezte, az Atlético Zacatepec pénzügyi problémák miatt ugyancsak váltana, és Club Atlético Morelia néven váltva átköltözik a 700 ezres városba.

Innentől vált érdekessé a sztori, hiszen a helyiek nem nagyon ismerték a második vonalban szereplő klub játékosait. A 22 éves ecuadori Jhon Minda teljesen véletlenül csöppent a helyzetbe: egyszerűen szerette volna megnézni a stadiont.

Kis táskát szorongatva a hóna alatt besétált, csinált egy fotót, majd kifelé menet újságírókba ütközött.

A Sol de Morelia újságtól valaki megkért, hogy üdvözöljem a szurkolókat. Alázatos ember vagyok, megtettem, még interjút is adtam. Mivel mindenki tudta, hogy Morelia klub nélkül maradt, ezért azt mondtam, a cél az, hogy a városba örömöt hozzunk, mert megérdemli

– nyilatkozta később az ESPN-nek.

Azzal, hogy a klubot ilyen kontextusban emlegette, mindenki azt hitte, ő lesz a klub egyik új játékosa.  Néhány napon belül Wikipedia- és Instagram-oldalak is megjelentek, de valószínűleg nem volt hozzájuk köze, hiszen előbbin például az állt, hogy „az álmai ligájában” a „középső hazudozó” posztján játszik.

De nem is határolódott el a történtektől, hiszen még egy Twitter-bejegyzés is született a megérkezéséről, miközben a klub elnöksége jelezte, sohasem álltak kapcsolatban a labdarúgóval, nem is ismerik, és fogalmuk nincsen, mit keresett a stadionban.

A helyzetet végül maga Minda oldotta meg, aki bocsánatot kért, és jelezte, hajlandó tisztázni a klubbal az esetet.

Kiemelt fotó: Instagram

Olvasói sztorik