Nemzetközi foci

Százmillió fontot ért a Brighton gól nélküli döntetlenje

Mindössze egy pontra volt szüksége a Brighton labdarúgócsapatának ahhoz, hogy kiharcolja a biztos bennmaradást, ezt sikerrel meg is szerezte, hiszen hétfő este gól nélküli döntetlent játszott a Newcastle Uniteddel.

A csapat – amely a 2017-es feljutását követően immáron sorozatban a negyedik idényére készülhet – 37 forduló után 8 győzelemmel, 14 döntetlennel és 15 vereséggel, 38 ponttal a 15. helyen áll, de Graham Potter menedzser szerint csak a bennmaradás számít.

A 45 éves szakember tavaly nyáron érkezett a Swansea Citytől, és nagy sikernek tartja, hogy ősztől ismét az élvonalban szerepelhetnek.

„Minden évben azért harcolunk, hogy a Premier League-ben maradjunk. Egy olyan klubnak, amilyen a mienk, különösen fontos a bennmaradás, főleg ha azt nézzük, milyen szezon volt, és hogyan néz ki potenciálisan a következő év.

Ennek a sikernek a pénzügyi következményei hatalmasak

– idézte Pottert a BBC.

A klub százmillió font körüli összeget bukott volna a kieséssel, a 2018-19-es idényben ugyanis csak a televíziós jogdíjakból 105,7 millió fonttal gazdagodott (akkor még a legkevesebbet kapó Huddersfield is bezsebelt 96 milliót).

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / POOL / AFP

Olvasói sztorik