Nemzetközi foci

Bedurvult a koronavírus, fogytán a kolozsvári játékoskeret

Romániában a bajnoki címvédő CFR labdarúgócsapatának több játékosa megfertőződött koronavírussal, ezért kétségessé vált, hogy a kolozsváriak be tudják-e fejezni a bajnokságot az egyre több elhalasztott mérkőzés miatt, írta az MTI.

Szombaton Adrian Paun középpályás szervezetében mutatták ki a koronavírust, ezért elhalasztották a kolozsvári csapat FCSB elleni rangadóját. A CFR a rájátszás felsőházában a második helyen áll az Universitatea Craiova mögött két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Hétfőn a román sajtó arról adott hírt, hogy a kolozsvári klubnál másik négy ember, Costin Curelea másodedző, Cristian Moldovan kapusedző, Cristian Dragota erőnléti edző, valamint Grzegorz Sandomierski kapus is megfertőződött. Damjan Djokovic középpályás pedig szintén érintett lehet, ám tesztje egyelőre nem igazolta egyértelműen, hogy elkapta a vírust.

Romániában nem a CFR az egyetlen csapat, amely egészségi gondokkal küszködik a járvány miatt, ugyanis a Dinamo Bucuresti tíz játékosa szintén koronavírusos lett. A bukaresti csapat a rájátszás alsóházában szerepel, már három mérkőzését elhalasztották, így még hetet kellene lejátszania a bajnokság végéig, mivel az alsóházban több csapat szerepel, mint a felsőházban.

Több klub – köztük az éllovas Craiova – a bajnokság befagyasztását, a pillanatnyi állás szerinti végeredmény kihirdetését kérte, kieső csapatok nélkül. Ezt azonban a CFR ellenzi, szerinte csak a pályán szabad eldőlnie a bajnokságnak.

A CFR vezérkara a Facebookon és a klub honlapján megjelent közleményben sportszerűtlennek nevezte ezt a kezdeményezést.

A két együttes az utolsó fordulóban egymás ellen játszik, jelenleg a Craiova négy ponttal vezeti a tabellát, de a CFR egy meccsel kevesebbet játszott.

A román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) illetékesei közölték, hogy augusztus 3-áig kell befejezni minden bajnokságot, de remélik, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Románia esetében kivételt tesz és meghosszabbítja ezt a határidőt a kialakult helyzetre való tekintettel.

Kiemelt fotó: facebook.com/cfr1907

Olvasói sztorik