Nemzetközi foci

Másodosztályból igazolt 17 éves játékost a Dortmund

A Borussia Dortmund az angol másodosztályú Birmingham Cityből igazolt egy 17 éves labdarúgót hétfőn, írja az MTI. A német klub csak annyit közölt, hogy hosszú távú megállapodást kötött Jude Bellinghammel, de

a Sky Sports azt írja, hogy 25 millió fontért öt évre szerezte meg a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea által is csábított középpályást.

„Nem tudok elég hálás lenni a Birmingham Citynek azért, amit értem tett. Nemcsak ebben a szezonban, hanem amióta hétévesen a klubhoz érkeztem. Most nagyon izgatott vagyok, hogy Európa egyik legnagyobb csapatához igazoltam” – mondta Bellingham, aki szerint könnyű döntést hozott, mert a Borussia Dortmund híres arról, hogy fejlődnek nála a fiatal tehetségek.

Bellingham, aki még csak a hónapban írta alá első profi szerződését a Birminghammel, ebben a szezonban negyven bajnoki mérkőzésen lépett pályára, négy gólt szerzett és három gólpasszt adott. A britek abban bíznak, hogy hasonló utat jár be, mint Jadon Sancho, aki szintén 17 évesen került a Dortmundhoz, mára a Bundesliga egyik legjobb játékosa lett és sorban állnak érte Európa topcsapatai.

Kiemelt kép: Bradley Collyer/EMPICS/PA Images via Getty Images

Olvasói sztorik