Nemzetközi foci

Dárdai Pál: Voltak mesés ajánlatok, de nem éreztem úgy, hogy valamelyiket el kell fogadnom

Hétfőn újra munkába áll a Hertha utánpótlásában Dárdai Pál. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, szép volt, jó volt, de nem bánja, hogy ismét dolgoznia kell.

Bár volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, valamint négy és fél évig irányította a Herthát a Bundesligában, nem érzi cikinek, hogy most ismét a fiatalokkal kell foglalkoznia.

Saját kérésére az U16-os csapatot veszi át, Bence fia is ott játszik.

„Régen is szerettem az utánpótlással foglalkozni, és ez a jövőben sem lesz másként. Van mit, van kiket felépíteni, hálás feladat ez is. Remélem, egy-két tehetség fejlődéséhez ezúttal is hozzájárulok” – mondta Dárdai, aki az elmúlt egy évben főállású apaként és férjként tekintett magára, az elmúlt öt hétben pedig a Balatonon volt, élete egyik legszebb vakációjának nevezte.

Sok csapattal hírbe hozták ebben az egy évben, erre ezt mondta, eleinte több ajánlatot kapott, majd idővel egyre kevesebbet, a koronavírus megjelenését követően egyet sem.

Voltak mesés ajánlatok, de egy percig sem éreztem úgy, hogy valamelyiket el kell fogadnom. S milyen jól tettem, hogy maradtam a hátsómon. Rám kell nézni: ki vagyok simulva, sugárzik belőlem a jókedv. Játékosként nem kerestem se sokat, se keveset, és ugyanígy voltam ezzel edzőként is. Arra vigyáztam, hogy amim van, ne szórjam el. (…) Nem is kell ezt túllihegni. Csak teszem a dolgom, ahogy szoktam.

Ami a másik két fiát illeti, Márton két évre szóló profi szerződést kapott, a felnőttekkel készül, de játszhat az U23-ban és az U19-ben is. Palkó sorsa még nem dőlt el, édesapja szerint neki most az a fontos, hogy rendszeresen játsszon, nem tartja kizártnak, hogy kölcsönbe megy, a német másodosztályban vagy a holland élvonalban el tudná képzelni.

Kiemelt kép: JAN KUPPERT / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik