Nemzetközi foci

Egykori sztárja rázhatja gatyába a Barcelonát

Az FC Barcelona játékosai azt szeretnék, ha Quique Setién helyett Patrick Kluivert lenne a csapat új edzője – legalábbis a Mundo Deportivo szerint.

A barcelonai sportnapilap vasárnapi címlapja arra utalt, hogy a klub egykori legendás csatára, a 256 mérkőzésen 122 gólt szerző holland csatár megtalálná a közös hangot a csapat sztárjaival.

A cikk szerzője szerint fennáll annak a lehetősége, hogy már a következő Bajnokok Ligája-mérkőzésen Kluivert irányítsa a csapatot.

Kluivert képes felrázni az öltözőt, és megadni a játékoknak azt, amire Messi is számít: intenzitást és karaktert. Ő lehetne az igazi vezér a kispadon, aki most a nagyon hiányzik a Barcából. Egykoron ő is komoly játékosa volt ennek a csapatnak, tudja, hogyan kell szembenézni minden helyzettel

– olvasható.

A 44 éves szakember edzőként dolgozott a Twente második csapatánál, volt Curacao szövetségi kapitánya, majd Kamerun másodedzője, 2019 nyara óta pedig a Barcelona utánpótlás-igazgatója, azaz tökéletesen ismeri azokat a fiatal tehetségeket, akiket be lehet építeni a jövőben.

A végső döntést Josep Bartomeu elnök hozza meg, aki akjár már a héten menesztheti a jelenlegi edzőt, Setiént.

Kiemelt fotó: Sergio Ros de Mora / Imaginechina / Imaginechina via AFP

Olvasói sztorik