Nemzetközi foci sport

Rákbeteg rajongója próbálta megmenteni a mutogató játékost

Nagy bravúrt hajtott végre az Arsenal labdarúgócsapata, amely szombaton a gaboni válogatott Pierre-Emerick Aubameyang duplájával 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt, és ezzel története során 21. alkalommal bejutott az FA-kupa döntőjébe.

Gyilkos kontrákkal csinálta ki az Arsenal a Cityt
Végigtámadta az elődöntőt a címvédő manchesteri csapat, mégis az Arsenal lesz ott a fináléban.

A mérkőzést követően a nagy győzelmi ünneplésben készült egy olyan fotó, amelyen az Arsenal skót válogatott játékosa, Kieran Tierney a középső ujját mutatta fel.

A védő bocsánatot kért az angol sajtóban, elmondta, ezt nem szánta senkinek, csak úgy jött (?!), és elismerte, nem tudta, hogy készült ilyen kép, és ennyire gyorsan el is terjed a közösségi médiának köszönhetően.

Tierney szerencsére a legtöbb rajongó nem sértődött meg, sőt, egyikük éppen a segítségére sietett. A 23 éves norvég Andreas Eikaasen az Ullevaal-kórházban fekve szurkolta ki szeretett csapata sikerét, és attól tartva, hogy az egyik hőse bajba kerül, és a mutogatás miatt esetleg eltiltják, posztolt magáról egy hasonló fotót.

Tegyük fel, hogy a rákomnak szántad, haver! Ragyogó mérkőzést játszottatok, csodálatos estét szereztetek nekem

– írta.

Tierney válasza sem késett sokat, viszont válaszában azt írta a beteg szurkolónak, hogy egy igazi legenda, és elküldi neki azt a mezt, amelyet a Manchester City ellen viselt.

„Tényleg másodpercek alatt felrobbant a net és beindult a poszt.

Nem vagyok nagyon aktív a Twitteren, tehát egy kicsit szürreális volt az egész. És azóta sem állt le, a telefonomon már ki kellett kapcsolni az értesítéséket

– nyilatkozta a norvég TV2-nek Eikaasen.

„Azonnal felvettem vele a kapcsolatot. Még az öltözőben ünnepelt a többi játékossal, de gyorsan reagált. Gratuláltam neki a győzelemhez, és azt mondtam, hogy remélem, megmentettem őt a három mérkőzésre szóló eltiltástól. Azt válaszolta, hogy örül, hogy a siker jót tett nekem, és arra kért, hogy folytassam a rák elleni küzdelmet.”

Kiemelt fotó: JUSTIN TALLIS / POOL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!