Nemzetközi foci

Lewandowskinál nagyobb vesztest nehéz lesz találni

Nagy formában vannak a Twitter-felhasználók, ugyanis sok olyan rövid bejegyzést találni, amely szerint amint kiderült, hogy nincs esélye Lionel Messinek az idei Aranylabdára, máris úgy döntöttek, a koronavírus-járvány miatt nem osztják ki a díjat.

Egy dologban van igazság: Messinek talán jóval kevesebb esélye lett volna, a szakértők szerint ugyanis ez a díj a lengyel Robert Lewandowskinak járt volna.

Nem osztják ki idén az Aranylabdát
Ez először fordul elő a díj 1956-os történetében.

A Bayern München 31 éves csatára nagyszerű idényt produkált, 43 tétmérkőzésén 51 gólt szerzett (34-es a Bundesligában, 11-et a Bajnokok Ligájában, 6-ot a Német Kupában), adott 6 gólpasszt, és a hazai duplázás mellett még a BL-sikerben is bízhatott.

Korábban Lewandowski még a legjobb három közé sem került be soha, 2015-ben a negyedik, tavaly a nyolcadik lett. Eddig mindössze két lengyel futballista került fel a képzeletbeli dobogóra: Kazimierz Deyna 1974-ben, Zbigniew Boniek 1982-ben lett harmadik.

A szakértők szerint a legjobbak között most is ott lett volna Barcelona hatszoros győztes klasszisa, Messi (42 mérkőzés, 30 gól, 26 gólpassz), a Juventusban szereplő ötszörös győztes portugál Cristiano Ronaldo (41 mérkőzés, 32 gól, 7 gólpassz), a Liverpool BL-győztes egyiptomi támadója, Mohamed Szalah (46 mérkőzés, 23 gól, 12 gólpassz), illetve a Manchestere City belga játékosa, Kevin De Bruyne (44 mérkőzés, 13 gól, 21 gólpassz).

Kiemelt fotó: Marvin Ibo Güngör / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik