Nemzetközi foci

Búcsúzik a spanyol foci egyik legendája

Utolsó mérkőzését játssza vasárnap a Villarrealban a spanyol együttes két visszavonuló labdarúgója, Bruno Soriano és Santi Cazorla.

Különleges fellépés lesz ez mindkettőnk számára, hiszen gyakorlatilag együtt töltöttük el pályafutásunkat ebben a klubban

– nyilatkozott a klub honlapján az Eibar elleni bajnoki előtt a 35 éves Cazorla, aki karrierje első kilenc idényében futballozott a Villarealban, majd – megjárva a Recreativo Huelvát, a Malagát és a londoni Arsenalt – 2018-ban tért vissza ismét anyaegyesületéhez.

A koronavírus még a Realt is megrogyasztja, elmaradnak a sztárigazolások
A klubelnök beszélt róla, hgy nem költhetnek el nagy pénzeket, miközben a keretnl fizetéscsökkentés volt.

Cazorla esetében már az kisebbfajta csoda, hogy újra játszhatott, egy Achilles-ínsérülés után többször is műteni kellett, komolyan felmerült annak a lehetősége, hogy amputálni kell a lábát, azonban még ilyen mélyről is vissza tudta küzdeni magát. A mostani szezonban 15 gólja volt és 10 gólpassza. A spanyol válogatottban 2008-tól 81 találkozón szerepelt, 15-ször volt eredményes.

A spanyol sajtó úgy tudja, Cazorla csak a Villarrealtól búcsúzik, de még futballozik tovább, ha igaz, a volt Barcelona-sztár, Xavi irányította katari al-Szaddban folytatja.

A 36 éves, tízszeres válogatott csapatkapitány Bruno Soriano mindvégig a Villarreal játékosa volt. 2017-ben már úgy tűnt, vége a pályafutásának, olyan súlyos térdsérülést szenvedett, de végül felépült, s csaknem három évi kényszerszünet után a múlt hónapban újfent pályára léphetett.

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Olvasói sztorik