Nemzetközi foci sport

Búcsúzik a spanyol foci egyik legendája

Utolsó mérkőzését játssza vasárnap a Villarrealban a spanyol együttes két visszavonuló labdarúgója, Bruno Soriano és Santi Cazorla.

Különleges fellépés lesz ez mindkettőnk számára, hiszen gyakorlatilag együtt töltöttük el pályafutásunkat ebben a klubban

– nyilatkozott a klub honlapján az Eibar elleni bajnoki előtt a 35 éves Cazorla, aki karrierje első kilenc idényében futballozott a Villarealban, majd – megjárva a Recreativo Huelvát, a Malagát és a londoni Arsenalt – 2018-ban tért vissza ismét anyaegyesületéhez.

A koronavírus még a Realt is megrogyasztja, elmaradnak a sztárigazolások
A klubelnök beszélt róla, hgy nem költhetnek el nagy pénzeket, miközben a keretnl fizetéscsökkentés volt.

Cazorla esetében már az kisebbfajta csoda, hogy újra játszhatott, egy Achilles-ínsérülés után többször is műteni kellett, komolyan felmerült annak a lehetősége, hogy amputálni kell a lábát, azonban még ilyen mélyről is vissza tudta küzdeni magát. A mostani szezonban 15 gólja volt és 10 gólpassza. A spanyol válogatottban 2008-tól 81 találkozón szerepelt, 15-ször volt eredményes.

A spanyol sajtó úgy tudja, Cazorla csak a Villarrealtól búcsúzik, de még futballozik tovább, ha igaz, a volt Barcelona-sztár, Xavi irányította katari al-Szaddban folytatja.

A 36 éves, tízszeres válogatott csapatkapitány Bruno Soriano mindvégig a Villarreal játékosa volt. 2017-ben már úgy tűnt, vége a pályafutásának, olyan súlyos térdsérülést szenvedett, de végül felépült, s csaknem három évi kényszerszünet után a múlt hónapban újfent pályára léphetett.

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!