Nemzetközi foci

19 éves újonca villanása is kellett a BL-hez közelítő Leicesternek

A negyedik helyen álló Leicester City hazai pályán 2-0-ra nyert a Sheffield United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

A Leicester első góljánál a 19 éves, első Premier League-meccsét játszó Luke Thomas jegyezte a gólpasszt, Ayoze Pérez pedig 50. találatát szerezte az angol élvonalban.

A hazai csapat végig sokkal veszélyesebben játszott, de sokáig nem tudta megszerezni a második gólt, a gólkirályi címre törő Jamie Vardy is csak a kapufát találta el. Aztán a 79. percben éppen Vardy passza után döntötte el a meccset a csereként beállt Demarai Gray.

A még éppen Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban lévő Leicester így jelenleg három ponttal előzi meg az ötödik Manchester Unitedet. Az pedig eldőlt, hogy a Tottenham a 2014-2015-ös idény óta először nem lesz résztvevője a BL-nek.

A másik kora esti meccsen nagy lehetőséget szalasztott el a bennmaradásért küzdő Aston Villa, a birminghami gárda ugyanis a 87. percig vezetett az Everton otthonában, de végül be kellett érnie egy ponttal, így nem tudott elmozdulni az utolsó előtti helyről.

Lehet, hogy Theo Walcott ívelt fejese pecsételte meg a Villa sorsát:

Premier League, 36. forduló:

Everton – Aston Villa 1-1 (0-0)
gól: Walcott (87.), illetve Konsa (72.)

 

Leicester City-Sheffield United 2-0 (1-0)
gól: Ayoze Pérez (29.), Gray (79.)

Kiemelt kép: MICHAEL REGAN / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik